SHAKUR STEVENSON SLOG JAMEL HERRING

okt 24, 2021
boXning

USA:s nya unga stjärnskott, OS-silvermedaljören från Rio ’16 & tidigare WBO-kung i fjädervikt Shakur Stevenson (17-0/9 KO) visade sig i prestigemötet på lördagsnatten i State Farm Arena i Atlanta vara för snabb, för effektiv och skicklig för den försvarande 35-årige WBO-VM-kungen i junior light/lätt lättvikt Jamel ”Semper Fi” Herring (23-3/11 KO) och erövrade i stor stil sitt andra VM-bälte och kröntes till ny världsmästare. Den 24-årige Shakur, en ’south paw’, är på god väg att bli nästa stora boxningsstjärna och kom nu över kritiken från senaste matchen – där en hård kritiker kallade honom ”försiktig på gränsen till tråkig” – och levererade här en blixtrande smart och vass boxning inför en publik på en bit över fem tusen personer, dominerade i stort sett rakt igenom oavsett om han valde närkamp eller distans och hade mästaren i svårt bryderi in i tionde ronden, då den senare också besvärades av ett elakt ’cut’, men när Shakur började sikta in sig för ett tungt avgörande bröt ringdomare Mark Nelson in och stoppade den då ensidiga VM-matchen, på TKO 10, tid 1:30 ..!

Då hade två av poängdomarna Stevenson vinnare av samtliga ronder, så långt.

”Jag kunde lukta blod!”, sa Shakur Stevenson, ”Så jag gick loss på cutet och försökte stoppa honom rakt av! Nu är det bara en fight kvar för mig för att ta över viktklassen helt, och det är Oscar Valdez, som nu inte längre kan undvika mig. Det är dags för den matchen. Lätta lättvikten behöver enas. Så låt oss få det gjort ..!”

 

I främsta förmatch i Atlanta tog obesegrade 19-åringen Xander Zayas (11-0/8 KO) en skarp seger i lätt mellanvikt över Dan Karpency (9-4-1/4 KO) på TKO 4, efter att Karpency gett upp i ringhörnan under paus. Annars var stor uppmärksamhet riktad mot att två legendarers ättlingar boxades på programmet. I mellanvikt vann Nico Ali Walsh (2-0/2 KO) – dotterson till Muhammad Ali – på TKO 3 över James Westley (1-1); och i lätt mellanvikt vann Evan ”Young Holy” Holyfield (8-0/6 KO) – son till Evander Holyfield – på KO 2 över Charles Stanford (6-4/3 KO).