DAVID LOY ALLVARLIGT SJUK; SM-TITELN ”UTE” .. SAMO UPP I TUNGVIKT ..?

okt 26, 2021
boXning


Så drabbas boxningstävlingen i Katrineholm av ett svårt bakslag då David Loy anmäler sig sjuk och SM-titelfighten mot Samo Jangirov därav går upp i rök – men det kan finnas en sensationellt stark match i ersättning, nu under febrilt arbete… med blott dagar kvar till matchstart.

Det var sent under måndagsdygnet som Kungshamns SM-utmanare David Loy efter sjukhusbesök i Göteborg anmälde sig hjärtsjuk – han har drabbats av rubbningar i hjärtrytmen, och cardiolog vid Citysjukhuset +7 avråder honom starkt från någon fysiskt ansträngning, allra minst boxning, medan hans hjärtproblem utreds. Loy mår förhållandevis bra, men är ytterst ledsen över situationen.

Under tisdagen drogs härav en febril verksamhet igång för att rädda den huvudmatch som nu är i fara. Det är för sent, med de svåra restriktioner svensk boxning arbetar under, att kunna ta in en direkt ersättare på distans och om titeln.

Däremot tycks det finnas en riktigt skarp lösning i att cruiserviktskungen Samo Jangirov, en erkänt stentuff herre och verklig ring-krigare tar klivet upp i tungvikt .. där möjligheten finns till en 6-ronderskamp (6 x 2) mot den i Stockholm numera bosatte, Harry Jansson-tränade, tanzaniske tungviktaren Awadh Tamim. Tamim söker just nu och är klar för svensk licens – och följaktligen avhandlas nu om möjligheterna att de två kan gå loss på varann i Katrineholm. En sensationell och ytterst spännande lösning ..!