SAMO JANGIROV VS AWADH TAMIM I KATRINEHOLM ..!

okt 27, 2021
boXning

I snabba vändningar har huvudmatchbilden förändrats radikalt i lördagens proffsboxningar i Safiren i Katrineholm. Efter att SM-titelfighten mellan regerande Champion Samo Jangirov och utmanaren David Loy måst utgå, på grund av Loys sjukskrivning, har man helt fått tänka om.

Jangirov (6-2-1/1 KO) går nu upp i tungvikt, i tyngsta klassen, och tar i ett häftigt drag sig an den numera i Stockholm (Bandhagen) bosatte tungviktsmästaren i Tanzania, Awadh Muhamed Tamim (14-3-2NC/9 KO) i vad som torde bli en rasande tuff batalj, om än av de svenska tids-begränsningsreglerna nedsatt i tid till 6 ronder a 2 minuter/rond. Det senare är naturligtvis olyckligt i sammanhanget (och visar tyvärr upp svensk proffsboxnings besvärande administrativa hämningar) men det förtar inte det synnerligen häftiga i denna rå-tuffa utmaning. Jangirov pressar sig naturligt ner i vikt inför en titelkamp, som den han tränat för, och skulle på fredag ha måst väga maximalt 90,7 kg .. men nu gör han därvid helvändning och torde på lördag komma in på 93-94 kg i vikt … all right i tungvikt, men här ingalunda ”tungt”.

Awadh Tamim är en rutinerad herre, som nu vid 37 års ålder, har återstartat en andra karriär som proffsboxare. Han kommer från två färska starter, båda i Tanzania i somras, som han vann båda två på snabba TKO-segrar, efter att ha tagit upp boxningen efter tio års vila. Den första karriären gjorde han åren 2003-11 och den omfattade 17 proffsmatcher inklusive två No Contest, varav 12 segrar där inte mindre än 7 av dessa kom på KO/TKO. Han blev Champion i Tanzania genom att stoppa Shabani Tampa 2007 på TKO 3 och han vann ett ABU-kval på TKO 1 över Tom Okusi samma år. Tre gånger gav han sig upp på världsnivå i möten med Denis Bakhtov (2007), Timur Ibragimov (2010) och mot den då ännu relativt nye Bogdan Dinu (2011), och i alla tre fick han ge slaget förlorat på TKO, men först efter god kamp. Han boxade då som främst på en vikt av runt/drygt 100 kg, men är nu i sin andra karriär på dryga 110 kg. Han tränas idag av Harry Jansson, som också kommer att sekondera honom i kampen mot Jangirov. Han har precis sökt och fått svensk licens som proffsfighter.

Det är ingen tvekan om att Katrineholms-showen fått en verklig ”Special Attraction” i denna snabbt ihopsatta tungviktsfight ..!