KRAJNC TUNGVIKTARE I ELDEN I KATRINEHOLM; NY MOTSTÅNDARE IN PÅ PROGRAMMET ..!

okt 28, 2021
boXning

Förre VM-kungen Armand Krajnc har blåst nytt liv i sitt proffsstall nere i Ystad, och det är med två riktigt tunga gossar nystarten sker.

Det är dels den tidigare Srebrenica-bon (Bosnien-Herzegovina), men numera tyske medborgaren trots att han nu sedan en tid är bosatt i Sverige, i Eslöv, där han gift sig och arbetar mellan träningspassen hos Krajnc, den 29-årige tungviktaren Abdulnaser Delalic. Han har en 11 matcher lång proffskarriär bakom sig, har som bekant varit i Sverige tidigare och boxat – då mot ”Junior Maximus” Kalonga i Malmö 2017 – och har blandat segrar med förluster, ofta mycket burdust matchad, men kommer nu fräsch, nytänd och laddad till kamp i Katrineholm mot en dito 11 matcher rutinerad proffsfighter från Budapest, Ungern, 32-årige Tamas ”Havanna” Kantor (2-8-1), en man med en lång rad tämligen jämna matcher, om än en med merpart i förlust-kolumnen, bakom sig, men med en mycket god seger i senaste match (i december 2018) över starke spanjoren Victor Jimenez, så Delalic hamnar tveklöst i en god kamp.

Dels är det nya tungviktsfyndet Emil Stephansen från Kungsbacka, en 27-årig tuffing med blott en kort amatörkarriär (Gbg Team Box, 8 matcher) bakom sig men även erfarenhet från andra kampsporter (kickboxning mm) och till och med några matcher i street-fighting (bare-knuckle), som kom till Armand för att testa för proffs, och gick tuff sparring mot Delalic nere i Ystad – och Armand blev ”eld och lågor” över vad han såg – varför Emil nu efter erhållen proffslicens kommer till start i Katrineholm. Där var meningen han skulle mött den en-match-erfarne Otto Zolde från Ungern – men igår kom denne ned med positivt Covid-19 test .. och där rök den kampen all världens väg. Under en otroligt hektisk jakt på ny motståndare lyckades under gårdagsnatten, och därefter med kontrakt och tillstånd/inklusive läkarkontroll idag, en ny man och matchklart uppnås, med Richard Pkhakadze (0-3) från Georgien. Det är en 24-åring som gjort tre proffsstarter och visserligen förlorat i dessa, men samtliga tre matcher var mot ganska bra motståndare och mycket jämnt i alla tre, en förlust på delat domslut och med rond-segrar i övrigt. Detta blir ett bra och tufft första test för en ung man, som för första gången tar klivet in i en proffsring..!