NÄSTAN ALLA OK INVÄGDA I KATRINEHOLM

okt 29, 2021
boXning

Läkarundersökning, covid-testning och invägning hölls för deltagarna av proffsdelen av Katrineholms ”Night of Champions” på Statt/O´Learys på fredagskvällen – ja, det vill säga, för nästan alla. Sent anlitade reserven Richard Pkhakadze från Georgien anländer med flyg först vid midnatt och kommer att genomgå kontroll och vägning först på matchdagen. Det är tungvikt det handlar om så några viktproblem torde inte uppstå.

I övrigt flöt allt fint, alla passerade läkarkontrollen och vägde sedan in utan bekymmer, vid den ceremoni inne på det fullsatta O´Learys, där också amatörsidans hemmagäng presenterades först av allt.

Enda proffs-par som tvangs komma in på titel-vikt var boxarna i SM-kvalificeringen i supermellanvikt mellan Tijan Kebbeh och ’Salle’ Nazar Taha .. det var två vältrimmade herrar som klev på vågen – och fixade viktgränsen galant. Kebbeh vägde in på 75, 8 kg .. och Salle vägde med pådragsbyxor prick 76,0 kg, således med ett par hg till godo.

Det var enbart i huvudmatchen som efterföljande ’staredown’ ledde till att båda ”tände till”, och det nästan blev lite gruff på O´Learys lilla scen .. men det avlöpte all right och de två stadiga boxarna bjöd på ett handslag till sist.  Då hade den regerande SM-kungen i cruiservikt Samo Jangirov – här startande i tungvikt – vägt in på exakt 95 kg .. och hans motståndare, Tanzanias tungviktskung, numera Stockholms-bo, Awadh Tamim klivit på vågen 109,4 kg tung. Det blir en het 6-ronders fight, utan tvekan.


Debuterande tungviktare, Emil Stephansen från Kungsbacka vägde in ensam – då ju Pkhakadze ännu inte är på plats – och hans vikt stannade vid exakt 107 kg ..! Det är en lugn ung man som lovade batalj i morgon kväll, i proffstävlingens öppningsmatch.

Fjärde match – men trea i programmet – går mellan Krajnc-adepten Abdulnaser Delalic, invägd på 116,5 kg, och hans ungerske motståndare Tamas Kantor, invägd på 102,8 kg.

Amatördelen av lördagens tävling börjar kl 17, vilken sedan följs av armbrytnings-showen kl 19, varefter proffsen tar över från kl 20 – i Safiren Konferenscenter, Katrineholm.