FIGHT WEEK: CANELO VS PLANT .. PLUS DAM-VM & EM ..

nov 03, 2021
boXning

Det är Fight week för en av höstens stora matcher, den redan från start mycket heta uppgörelsen mellan WBA/WBC/WBO-Champ Saul ’Canelo’ Alvarez (56-1-2/38 KO) och rivalen, IBF-VM-kungen Caleb Plant (21-0/12 KO) om odisputabla VM i supermellanvikt, i MGM Grand Garden i Las Vegas, Nevada på lördagsnatten. Redan vid introduktionen (21/9) av matchen brakade de två ihop på scenen med blodvite som följd – det var Plant som fick en skråma i ansiktet .. och sedan dess har man hållit dem åtskilda, tills nu. Båda anländer (”grand arrival”) idag på tisdagen till Vegas, och på onsdag hålls pressmöte med båda närvarande – det kommer vara mycket ’security’ på plats för det – men om de då går face-to-face återstår att se. Torsdag laddar de, med öppna enkla träningssejourer, på fredag väger de in, med sannolik ’stare down’.

Arrangörerna Top Rank håller show med dam-VM (Mayer vs Hamadouche) på fredagen, med möjlig kortare närvaro av VM-kämparna .. och på lördag brakar det loss i MGM, i vad som nu är ett mäktigt prestigemöte. Canelo är stor favorit (odds 8:1) men det är siffror som kan skifta något fram till ’fight-time’. Tävlingen är ett Pay-per-view evenemang, i regi Canelo & TGB Promotions, med en grundkostnad på 79.99 dollar/köp. Arenan torde vara slutsåld med över 17.000 åskådare. Det är en stor fightervecka i Vegas med stort mexikanskt pådrag och lika heta om än lika många Plant-fans på plats!

Semi i showen i MGM är en stark match i lätt welter/super light mellan Elvis Rodriguez (11-1-1/10 KO) och Juan Pablo Romero (14-0/9 KO), Puerto Rico vs Mexico, över 10 ronder.

Inget kan konkurrera i övrigt under lördagen men på fredagen har alltså Bob Arum/Top Rank en fin show i Virgin Hotels Theater i Las Vegas, där Mikaela Mayer (15-0/5 KO) försvarar sin WBO-VM-titel mot Maiva Hamadouche (22-1/18 KO) från Frankrike, som i sin tur försvarar sin IBF-VM-titel medan båda samtidigt försöker bli dubbla mästare och ena WBO-IBF. Det är en häftig dammatch mellan två stjärnor från var sin kontinent.

Denna fredagskväll hålls också en stark show i Palazzetto dello Sport i Rom, Italien (DAZN bevakat) där hemmasonen Matteo Signani (30-5-3/11 KO) försvarar sin EM-titel (EBU) i mellanvikt för andra gången, nu mot spanjoren Ruben Diaz (26-2-2/17 KO), den senare tidigare EU-mästare, som nu får sin andra chans på EM-bältet. Här är ’semi’ en kamp om just EU-titeln (EBU) i fjädervikt mellan italienarna Mauro Forte (16-0-1/6 KO) och Francesco Grandelli (15-1-1/3 KO), dito över 12 ronders distans.

I Tottenham Hotspurs banketthall i London möter denna kväll britternas Hannah Ranking (10-5/2 KO) Tysklandslicensierade Malmötjejen Maria Lindberg (19-7-2/10 KO) om vakanta WBA-titeln i super welter/lätt mellanvikt. Den kontroversiella 44-åriga svenskan (avstängd på många håll, för tidigare hjärnblödning) får här sitt sjätte försök på en första-rang-titel.