CANELO OCH PLANT VÄRDIGT PÅ ”G” MOT SHOWDOWN ..

nov 04, 2021
boXning

De gjorde en verkligt flott entré till MGM Grand Garden i Las Vegas på tisdagen – mött av ett massivt mediauppbåd och tog var en sig an uppgiften att meddela sig till omvärlden om dagsläge, och därefter inkvartera sig i ”boxningshuvudstaden” – världsmästarna Caleb Plant (IBF) och Canelo Alvarez (WBA/WBC/WBO & RING), nämnda i den ordning de anlände.

De fortsatte med en gemensam presskonferens under onsdagen, snyggt och stilrent genomförd på MGM Grand, med teamen utplacerade på var sin sida om podiet, där Jimmy Lennon Jr ledde aktiviteterna, och de kom snyggt och propert upp och deklarerade sina synpunkter, kort och koncist .. men de skakade inte hand och de gjorde ingen”face to face” efteråt .. de gjorde vad de skulle från scenen, och tog sedan enskilda intervjuer på vart sitt håll, och lämnade därefter salen. De är i stan för en av årets stora ’showdowns’, titelenandet i supermellanvikt i Grand Garden Arena på lördag natt. Biljetterna till arenan är i det närmaste slutsålda, och showen i sig går ut över PPV runt jordklotet. Här i Sverige fångas den upp av Viasat, som på Viaplay visar tävlingen PPV för 499 kr från kl 02 på natten till söndag.

Det är faktiskt första gången i supermellanviktens historia som alla bälten kan komma att enas under en man, och detta är också boxarnas ’tema’ i sina uttalanden före fight; de är här för att göra ’historia’.

Canelo: ”Den här matchen kommer att skapa historia. Ni kommer att bevittna någonting som ni kommer att minnas för en lång tid framöver. Mitt mål är att erövra alla bälten, och nu är jag där!”

Plant: ”Det här är en historisk match, och mitt jobb är att få det gjort vad som än fordras för att nå målet .. jag kan knappt bärga mig till gonggongen går i ringen på lördag!”