VAD HÄNDE/R MED OTTO WALLIN VS DILLIAN WHYTE ..?

nov 05, 2021
boXning


Det är nu två veckor sedan matchen i London (satt till 30/10) mellan Dillian Whyte och Otto Wallin om WBC:s interimtitel i tungvikt plötsligt ställdes in – på väg in i Fight week – med anledning av att Whyte skadat ena axeln så illa att det var omöjligt att boxa. Sedan dess har hela boxningsvärlden väntat på ett svar om vad som skall ske med kampen ifråga – blir den ombokad till ett senare datum .. eller vad? Tiden för att automatiskt nyttja den kontrakterade klausulen om en möjlig ombokning har just gått ut, och från arrangörerna Matchroom har inte kommit ett knyst om att vilja göra så. Och frågan är nu – är man helt enkelt nöjda med att matchen gick upp i blå dunster ..? Är man inte alls intresserade av att få kampen ombokad? Matchrooms Eddie Hearn vill inte eller har än så länge undvikit att ge ett svar på den frågan. Otto Wallins team, lett av hans promotor Dmitry Saleta och managers David Berlin & Zachary Levin har riktat en rad krav/frågor till Matchroom såväl som BBBC och WBC, däribland att en oberoende läkarundersökning av Whyte´s skada borde göras – vilket avslogs med att BBBC var nöjda med den läkarrapport de fått verifierande skadans allvarliga art, och WBC tycks inte heller bistå det kravet (även om man ännu inte avgett ett slutligt svar) – och inte heller har begäran om att fixera en ombokning av titelkampen tagits upp av WBC. Så just nu ser det ut som att denna superba fight enbart blir en fotnot i historien, en ”borttappad” match ..!

SAMTIDIGT är ryktesspridningen i full gång – ”snacket går” – om att Whyte tämligen lättad har lagt ”Wallin-matchen” bakom sig, och att förhandlingar nu förs om att få till en direkt uppgörelse om VM (WBC/RING) mot Tyson Fury, och att den senare intagit en positiv attityd till att sätta ihop den kampen, utan mellanliggande kval. Men detta är än så länge obekräftade uppgifter. Det förhandlas, så långt är klart, men det finns inget konkret på bordet, och det är många involverade parter som här skall finna vägar att komma överens (och samtidigt nonchalera/’glömma bort’ Wallin i sammanhanget) – Top Rank-Warren-Matchroom – det är möjligt att det går den vägen, men det är inte klart.

Hela denna utveckling har dock lett till att Team Wallin nu måste tänka sig en alternativ väg framåt, och Saleta har börjat söka efter andra VM-kval-möjligheter för Otto. Det är sorgligt att detta blivit nödvändigt, men realistiskt. Så just nu scannas den nära världstoppen för att finna ett lämpligt tänkbart namn att tackla, om/när Whyte-saken helt försvinner ur bild.