FJORTON DAGAR TILL FIGHT NIGHT 9; YIGIT TILLBAKA ..!

nov 05, 2021
boXning

Det är nu fjorton dagar kvar tills proffsboxningen återvänder till Göteborg, i form av Bulldogs Fight Night 9, arrangerad på Arena Kajskjul 105, Bananpiren; en mixad show med proffsboxning, muay thai & MMA – och med det också Anthony Yigits comeback till ringen.

Den svenska proffsboxningsstjärnan har ju haft det struligt en längre tid och har bara fått till en hastigt hastigt ihoprafsad kamp – vs Rolando Romero i Texas i juli – sedan sommaren 2019, och han har ju nu även annat på schemat än boxning, idag, då han inlett sin utbildning till skådespelare. Men han har nu knutits till Daniel Högströms Bulldog Promotions och är i seriösa förberedelser för denna come back, där han fått en gammal rival från amatörtiden till motståndare, i form av förre tjeckiske proffsmästaren Miroslav Serban, med 20 proffsmatchers rutin – Yigit själv har idag 27 proffsmatcher i ryggen – och som kommer från en färsk seger senast i augusti, men där en del av matchens ’knorr’ ligger i att de två möttes på Junior-EM 2009, där Serban tog brons och i kvarten besegrade just Anthony Yigit. Båda två gjorde betydande amatörkarriärer på världsnivå, även om Anthony, EM-kung i lätt weltervikt 2017-18, lyckats snäppet bättre som proffs än tjecken. Det är likväl en legitim och tuff kamp och en spännande comeback av Yigit. Man har också ansökt om att få en reserv, för alla eventualiteter, godkänd som motståndare, i kazaken Daukenov.

I övrigt har nu proffsboxningsprogrammet vuxit fram, så att det nu är klart att Marianne Ahlborg (4-0) får ta sig an ganska så tuffa sydafrikanskan Rita Mrwebi (6-7-3/1 KO), en vass 34-åring från Kap-provinsen som hållit Sydafrikas welterviktstitel men nu boxar i lätt mellan och mellanvikt och faktiskt gått oavgjort mot världsklass Ester Matshiya före coronan. Efter coronastoppet har hon kunnat gå en match, oavgjort vs Rushda Mallick, i september, på väg till kampen mot vår obesegrade EM-kandidat i super welter/lätt mellanvikt. De möts över 6 ronders distans.

Vidare är det nu också klart att Hamza Barka (3-1/1 KO) återvänder till ringen här i Göteborg, efter nära två års ofrivilligt uppehåll, och får möta nya proffset, ganska tuffe albanen Marius Skuqi (0-2), som dock inte haft något flyt med domslut under sin korta proffskarriär.

Dito gör, med stora förväntningar, Costas (Costantino) Nanga proffsdebut – han har starka meriter med sig från kickboxning, förutom en riktigt god amatörboxningskarriär, dock utan uppnått SM-guld – och som första start får han ta sig an något mer rutinerade, om än i domslut negative, serben Dusan Stojanovic (1-6), en kämpe som gjort bra ifrån sig på tuff bortaplan mot bra motstånd, varför han kan bli ett hyggligt inledande test för Nanga i proffsringen.