TIO DAGAR KVAR TILL ’FIGHT LIFE 8’ I JÖNKÖPING; MED KOLLIAS VS TAMIM PÅ PROGRAMMET, DEBUT FÖR MAGUI

nov 17, 2021
boXning

Det är tio dagar kvar till VM-galan/Fight Life 8 i Konserthuset Spira i Jönköping den 27/11, där promotor Kamran Kabinejad i samarbete med Thomas Magui arrangerar en tung dubbel-tävling, med dels landskamp för amatörer Sverige vs Norge och dels en proffsshow toppad av WBC-VM-kampen mellan Patricia Berghult och Olivia Belkacem, 10 ronder om vakanta titeln i super weltervikt. Främsta uppbackning är tungviktsfighten mellan Pezhman Seifkhani och ny-inkallade ryssen Denis Tsaryuk, över 6 ronder.

Men nu är det också klart att det på programmet vankas ännu en tungviktsfight av utmärkt klass, nämligen det mycket spännande mötet mellan Fight Life´s egen från Grekland inflyttade, numera örebroaren, Marios Kollias (6-2-1/4 KO) som möter tuffe, store från Tanzania inflyttade, numera stockholmaren Awadh Tamim (14-4/9 KO) över 6 tvåminuters ronder. Kollias har ju sedan han anslöt sig till Örebro-teamet tagit en mycket skarp, och smått imponerande, seger i Örebro senast, då han utan prut slog ut store Nemanja Kerezovic, och han är mycket väl tränad och trimmad på dryga 104 kg. Tamim, kallad ”Big Brother”, höll Tanzanias tungviktstitel i sitt forna hemland, bor numera i Bandhagen och tränas av Harry Jansson, och kom ju på mycket kort varsel in till Katrineholm senast för att ta sig an cruiserviktskungen Samo Jangirov, och de två bjöd på en ytterst sevärd, riktigt spännande och jämn fight över sex ronder som Samo plockade hem på poäng. Men Tamim kom ut ur det hela som lite av en ny tungviktsfavorit, och här får han, med lite bättre förberedelser och tid, chansen att göra sig ett namn på sin nya hemmaplan. Det är en riktigt bra match, som kan sluta hur som helst!

Vidare är det nu klart att på programmet får nya proffset, förra amatörstjärnan, 24-årige Paolo Magui nu göra sin debut som proffs – det kommer att ske mot en något mer bevandrad dito 24-åring från Georgien vid namn Ilia Valishvili (0-5-1), som trots sviktande resultat som proffs ändå visat viss klass och har framförallt ett oavgjort resultat mot Giorgi Kitiashvili med sig i ryggen; detta torde bli ett hyggligt avvägt första test för Paolo, i den alltid nervkittlande första entrén i en proffsboxningsring.

På senare omgångar hårt resultatmässigt ansatte Marcus Alberts (6-7-1/1 KO) – det är två ytterst jämna nederlag nu på raken, om SM-titeln – kommer här tillbaka till ringen mot en man, en 21-årig georgier vid namn Geriso Aduashvili (6-7/4 KO), som förvisso med seger senast annars har en snarlik record som Marcus .. och är en tuffing som kommer till strid, varför denna blott 4 ronders cruiserviktsmatch torde bli en verklig urladdning från båda boxarna för att ta en behövlig seger.

Med på proffsprogrammet kommer också vår starka isländska (svensk-licenserad) Valgerdur Gudsteinsdottir att vara , men det är en kamp vi återkommer till i nästa vecka.