PROFFSBOXARNA OK INVÄGDA INFÖR BULLDOG FIGHT NIGHT

nov 18, 2021
boXning

Det var en hektisk eftermiddag på Grand Fitness på Herkulesgatan i Göteborg denna torsdag, med ett massivt mingel med fighterfolk från MMA och thaiboxning och proffsboxning .. och inte minst de två huvudmatch-kämparna Khamzat Chimaev och Jack Hermansson .. som umgicks, bytte synpunkter, läkarundersöktes, covid-testades – och vägdes in, inför fredagens massiva show, Bulldogs Fight Night 9, som äger rum i Arena Kajskjul 105 på Bananpiren i morgon kväll.

Vi hade åtta proffsboxningsfighters till start, som möts i fyra matcher insprängda i programmet, med galans co-main event som topp för boxningens del.

Där möts Anthony ”Can You Dig It” Yigit och hans forna rival i ett ’sentida’ revanschmöte, tjeckiske mästaren Miroslav Serban. De två vägde in på nästan identiska vikter – matchen satt till weltervikt – på 66,4 kg för Yigit och 66,3 kg för Serban.

Då hade dessförinnan nya lätta tungviktshoppet Costas Nanga och hans serbiske motståndare Dusan Stojanovic vägt in på respektive 79,9 kg och 78,1 kg.

Och Hamza Barka och albanen Marius Skuqi, uppsatta i supermellanvikt, vägde in på respektive 76,6 kg och 76,9 kg.


Och i dammatchen kom unga georgiskan Lili Jumali upp på vågen påklädd och fick ’räkna av’ ett kilo kläder till bokad matchvikt 72,5 kg medan den nya kvinnliga svenska stjärnan Marianne Ahlborg korrekt vägde in på 71,6 kg, inför sin match i mellanvikt.

Alla övriga fighters vägde in all right, och kanske allra mest ”hetta” utvecklades inför det stort emotsedda mötet i thaiboxning mellan Joakim LaMotte och Victor de Almeida. Totalt är det tolv matcher på programmet. Matchstart kl 17, i morgon fredag.