DAGAR KVAR TILL BERGHULT-BELKACEM; VALGERDUR-SAMMUT FÖRMATCH ..

nov 24, 2021
boXning

Det är nu blott dagar kvar till VM-fighten i Spira i Jönköping mellan Patricia Berghult och Olivia Belkacem, om den vakanta WBC-VM-titeln i super welter/lätt mellanvikt. Båda boxarna med team lägger just nu sista handen vid förberedelserna i sina respektive hemorter, Belkacem i Fribourg i Schweiz och Patricia i Malmö.

Belkacem reser in till Sverige och Jönköping på torsdag, ’Pat’ med sitt team kommer in till match-orten på fredagen .. där sedan sista läkarundersökning och vägning äger rum på fredag kväll, varvid sedan regelmöte och handskuttagning kommer att ske. Varefter endast återstår laddning fram till ’fight-time’ på lördag; själva titelmatchen går sist på kvällen med en bokad start kl 21.10.

Det utsedda domarteamet har fått ’stöpas om’ i alla hast, då den först utsedde poängdomaren Predrag Aleksic (Montenegro) ådragit sig Covid-19 och sjukskrivits – varför i hans ställe idag Anssi Perajoki från Finland kallats in. De övriga, ringdomare Daniel van de Wiele och poängsättarna David Irving och Håkan Sindemark är ”på väg”, helt enligt plan, liksom supervisor Malte Müller-Michaelis.

Främsta support på showen är som bekant tungviktsmötet Pezhman Seifkhani vs Denis Tsaryuk, med hemmasonen Paolo Magui i proffsdebut mot Ilia Valishvili i lättvikt, och med Marcus Alberts-Geriso Aduashvili i cruiservikt och med det andra massiva tungviktsmötet Marios Kollias-Awadh Tamim som förmatchcard,

MEN där vi också har en andra ganska så tuff damfight på programmet – nämligen comebackande svensklicensierade isländskan Valgerdur Gudsteinsdottir (4-2/1 KO) mot tuffa

Maltafightern Claire Sammut (4-7/1 KO). Valgerdur har inte varit i ringen sedan hon vann en snygg TKO 5-seger i Uppsala över ukrainskan Sabina Mischenko i mars 2019, pga corona-eländet – hon har varit på ”g” och bokad i flera gånger i luckorna under pandemin men allt har fallit igenom och stoppats. En av dessa matcher var den i våras inbokade kampen på Malta mot Claire Sammut, som då ställdes in. Nu är den återskapad och kommer äga rum på lördag i Jönköping. Den 38-åriga Sammut, en verklig liten ’krigare’, som gjort rätt skapligt ifrån sig i proffsringen men också förlorat ett antal jämna kamper mot bra motstånd, precis så som senast i Örebro i juli, där hon mötte mycket tuffa polskan Karina Kopinska och förlorade efter en bra match på poäng. Det kommer att bli hårt värre mellan dessa två damer på lördag, med en hel del prestige på spel och en hård strid om en väl behövd seger för båda. Och det kommer att bli spännande.