SAMTLIGA INVÄGDA OK INFÖR FIGHT LIFE 8

nov 27, 2021
boXning

Det var tung invägningsshow på Kulturhuset Spira i Jönköping på fredagskvällen .. där först större delen av  gänget amatörer vägdes in efter läkarkontroll, och därefter hela kopplet proffs avslutat med den stora WBC-VM-fighten i super welter/lätt mellanvikt mellan Patricia Berghult och Olivia Belkacem.

Båda VM-kandidaterna äntrade scenen och intog vågen under stort lugn och en närmast artig attityd – och båda vägde förhållandevis lågt i förhållande till titelvikten på 69,85 kg. Patrica klev på vågen 67,3 kg tung och Olivia på 68,5 kg .. således i båda fallen med kilon till godo! Därefter poserade de lugnt för kamerorna, med WBC-bältet i supervisor Malte Müller Michaelis händer i bakgrunden och promotorerna Kamran Kabinejad och Tomas Magui inramande bilden.

 

Då hade i rask takt dessförinnan förmatchboxarna vägt in. Först ut Marcus Alberts, 90 kg jämnt och Geriso Aduashvili på 89,3 kg.

Därefter den andra damfightens opponenter, Valgerdur Gudsteindottir, 60,4 kg (Island & Sverige) och Claire Sammut, 62,1 kg (Malta) – för en match kallad lättvikt, men med 62 kg okej gräns.

Så tungviktsbatalj mellan Marios Kollias (Örebro), 101 kg precis och Awadh Tamim (Stockholm) 108,2 kg.

Och sedan hemmafavoriten Paolo Magui, som till publikensjubel vägde in på 61,2 kg och hans georgiske motståndare Ilia Valishvili, invägd på 61,9 kg.

rbt

Den stora semin på lördagens proffs-show går mellan Fight Lifes egen tungviktskung Pezhman Seifkhani och ryssen Denis Tsaryuk, men där fick Pezhman väga in själv och fick vågen stanna på 113,9 kg ..! Tsaryuk var försenad på flyget och anlände först senare, lagom till middagen, vilken avåts på Spira restaurang – och där fick han läkarundersökas och vägas in; och vägde då med långbyxorna på 95 kg.

 

Lördagens stora matchkväll inleds redan 15.30 med vad som var i ursprungstanke en landskamp Sverige vs Norge, men i dessa besvärliga tider så har det måst improviseras om till en mixad landskamp med SWE vs diverse nationer:

57 kg/dam Stephanie Thour SWE – Ilknur Eryilmaz GER

60 kg/dam Agnes Alexiusson SWE – Lena Büchner GER

69 kg/dam Malena Hede SWE – Beatrise Rosenthäle LET

57 kg/herr Nebil Ibrahim SWE – Binian Gebrehan NOR

64 kg/herr Milad Mazdak SWE – Jere Niemelänen FIN

64 kg/herr Hampus Broman SWE – Jegorz Mamasevs LET

71kg/herr John Jeppson Rudell SWE – Julian Jalava FIN

+ två svenskmatcher:

60 kg/herr Manzoor Ashna – Erduan Berisha

60 kg/herr Ali Aga Zamani – Alvin Warukaga