HUNTER VS FORREST I TUNG DRABBNING I NATT..

dec 02, 2021
boXning

 

Nu på torsdagsnatten (svensk tid fredag morgon) går det en riktigt häftig tungviktsfight, placerad i Hammerstein Ballroom i New York City, där högt rankade Michael ”The Bounty” Hunter (20-1-1/14 KO) tar sig an forne rivalen Jerry ”Slugger” Forrest (26-4-1/20 KO) över 10 ronder i huvudmatchen i TrillerVerz IV. Det är en hyggligt fascinerande tungviktsdrabbning och alltså en repris på deras tajta första möte från 2014, som då vanns av Hunter på poäng.

Hunter är dessa dagar rankad #2 av WBA, #7 av WBC och #6 av WBO, medan Forrest rankas utanför topp-gruppen, men allmänt är ansedd som en mycket farlig och svårslagen man. Michael är son till Mike ”Bounty” Hunter, som tillhörde toppskikten vid mitten av 90-talet, och har slagit en rad goda namn på vägen upp (Isiah Thomas, Martin Bakole, Ustinov, Sergey Kuzmin) och gick i december 2019 oavgjort med Alexander Povetkin. Han mötte i april 2017 Oleksandr Usyk om cruiservikts-VM och gjorde en relativt stark insats mot den nuvarande tungviktskungen, förlorade på poäng men hängde med hyggligt bra. Han har hunnit bli 33 år, men har en VM-fight i sikte.

Forrest är lika gammal och har gått skapligt starkt senaste åren, trots poängtapp 2019 & ’20 vs Jermaine Framklin (split decision) respektive VM-utmanaren Carlos Takam (knapp förlust) och ställde i februari i år till med trubbel i ’ritningarna’, då han mötte det stora kinesiska hotet Zhilei Zhang (silver OS 2008; 23-0-1 proffs) och norpade ett oavgjort resultat mot denne i Miami (märk väl en domare hade Forrest segrare; de andra två ’draw’) ..

NU har Forrest gått ut hårt och deklarerat att nattens match blir hans ’intro’ till VM-toppen. Hunter har replikerat att hur ”seg” än Forrest kommer att vara skall nattens match visa att han skall ha en VM-fight. Varför inte mot Usyk i retur.