VM-KUNGEN I LÄTTVIKT GEORGE KAMBOSOS FIRAR MED BOXNING I VEGAS ..!

dec 03, 2021
boXning

Världens sakligt sett obestridde VM-kung i lättvikt George Kambosos (WBC/WBA/IBF/WBO/RING), som i den gångna helgen besegrade Teofimo Lopez om alla bältena – vilket nu firas med pompa och ståt och ett nationsvitt jubel i hans hemland Australien – har inte själv, efter denna sitt livs seger, firat alls – knappt ens en öl, hävdar han – utan har rest från triumfen i New York till Las Vegas, där han nu på söndag är gäst på ringside när en av hans främsta utmanare Devin Haney försvarar sin WBC/World-titel (=här ’B’-titeln) mot JoJo Diaz – där segraren blir en absolut tänkbar nästa man om riktiga VM mot Kambosos – och fortsätter sedan till Los Angeles, där han på söndagen är gäst på ringside då hans nästa utmanare Gervonta ”Tank” Davis försvarar sin WBA/World-titel (=här ’B’ i det förbundet) mot Isaac ”Pitbull” Cruz – där dito segraren blir en het kandidat om ett skott på riktiga VM. Kambosos ska helt enkelt studera framtida hot, samtidigt som en retur diskuteras mot Lopez, och även förre obestridde mästaren Vasily Lomachenko lurar i bakgrunden för ett nytt VM-uppdrag. Lättvikten kokar av super-het talang och stora namn. Demon-promotor Eddie Hearn (Matchroom-DAZN) plockade upp Kambosos på scenen i Las Vegas igår och tog ett snack med Världens nya # 1 i lättvikt.

Efter att ha påpekat att George chocköppnade mot Lopez med att golva honom i första och sedan dominera VM-matchens mellanparti, så krisade han i 9:e och 10:e ronden, där han gick i golvet.

”Jag slutade aldrig tro på mig själv”, berättade Kambosos, ”nästan ingen trodde på mig före match, men jag tvivlade aldrig; jag hade en plan för seger, och jag följde den och jag visade att jag är världens bästa lättviktare .. men så gjorde jag ett misstag, jag slappnade av, och då tog han över som en blixt, och sen förivrade jag mig ock gick på en kontring .. jag gick i golvet all right, men jag var inte illa ute, och sen skärpte jag mig och visade klart vem som var kung .. jag tvivlade aldrig, jag slutade aldrig tro! Och jag vann all right!”

”Det är lite ’bad blood’ mellan oss, Lopez och mig, men jag tycker inte det är mitt fel. Allt det där snacket var inte personligt för mig, och han får själv förklara varför han hetsar upp sig så. Det bekymrar mig inte. Om det nu blir en returmatch, så tar vi den, som den är. Men jag är här för att titta på alternativen .. det är många som vill ha ett skott på riktiga VM .. Haney är mycket intressant, men han är bara en.”

”Jag är i en fin plats i livet just nu, och jag vet att de firar hejdlöst hemma i Australien. Det här är stort, och efter helgen nu måste jag hem till familj och barn och vara med i glädjen! Jag har ju inte sett dem på länge! Och inget kunde sen vara större än att få försvara mitt VM på hemmaplan, i en jättearena och 80 tusen åskådare .. det skulle kunna ske nu! Eddie Hearn är mannen som skulle kunna göra detta, i Australien – mot vem det vara månde av de här kandidaterna. Jag är här, jag är redo! Och tro mig, jag är lättviktens kung!”