INOUE, TANAGUCHI, CP STOPPADE SINA MOTSTÅNDARE!

dec 14, 2021
boXning


Vid tisdagens båda VM-galor – på var sitt håll i Asien – avgjordes kamperna på förtida resultat. I Kokugikan arena i Tokyo, Japan avgjorde den fenomenale VM-kungen i bantam (WBC/IBF) Naoya ”Monster” Inoue (22-0/19 KO) på TKO 8 mot den tappert kämpande och frenetiskt försökande utmanaren Aran Dipaen (12-3/11 KO).

Den senare, en hårdslående thailändare, som blodig om nästan och frustrerad prövade landa vilda slag blev konsekvent prickad både mot kroppen och huvudet, och successivt tog mästaren udden ur motståndet och i åttonde landade han en stark kombination avslutad med en vass vänster, vilket sänkte Dipaen för räkning; han reste sig okej men gick direkt på en ny vänsterkrok och då bröt domaren kampen, TKO efter 2:34 av ronden.

DÅ hade dessförinnan den japanske utmanaren Masataka Taniguchi (15-3/10 KO), en south paw, lyckats på ett imponerande vis att besegra WBO-VM-kungen i strå/minimumvikt Wilfredo ”Bimbito” Mendez, dito south paw, på TKO 11. Taniguchi kunde golva mästaren redan i andra ronden och dominerade sedan fram tills han kunde träffa med en vass slagserie i elfte som försatte Mendez i bryderi, vilket föranledde ringdomaren att ingripa och stoppa matchen på tid 1:08 av ronden. En stor japansk kväll, således ..!

Söderöver i Phuket, Thailand, i en tillfällig arena i Saphan Hin Park, försvarade Knockout CP Freshmart (Thammanoon Niyomtrong) sin WBA-VM-titel för tionde gången (13:e titelkamp om man räknar in hans tid som Interim-champ), nu mot filippiniern Robert Paradero (18-2/12 KO).

Det blev en emellanåt vild fight, där CP (23-0/9 KO) gick ’all in’ i fjärde ronden men möttes av en utmanare på samma plan. Paradero var i golvet tre gånger och CP själv två gånger i denna rond, men det var trassliga nedslagningar och båda for upp omedelbart och ringdomaren dömde bort eller struntade i räkningar ..! I femte ronden träffade mästaren med en skarp höger, och nu var Pardero riktigt illa ute .. snubblade upp två gånger under räkningen och föll omkull igen, och KO dömdes!