BETERBIEV-BROWN .. PARKER-CHISORA .. INVÄGDA

dec 17, 2021
boXning

Det har hållits invägningar under fredagskvällen för de stora tävlingar som skall äga rum under lördagen. I Canada vägde VM-boxarna i de båda VM-matcher som går lördag natt i Bell Center i Montreal rum. WBC & IBF-VM-kungen i lätt tungvikt Artur Beterbiev klev på vågen, men var aningens för tung, fick kliva av igen och strippa ner till ”adamsdräkt” och steg så på vågen igen – och vägde då ’guld’, exakt 175 pounds, 79,4 kg .. precis på titelviktsgränsen. Utmanaren Marcus Browne vägde in med marginal, på 79,2 kg. Allt klart för fight där (se bilden; courtesy GYM/BB).

Den andra titelfighten i Montreal gäller vakanta IBF-VM i junior middle/lätt mellanvikt mellan Marie Eve Dicaire, invägd på 69,4 kg, och Cynthia Lozano, invägd på 68,6 kg – alltså båda damerna med marginal till titelgränsen 69,9 kg.

OCH i Manchester, England vägde tungviktsbestarna in för lördagsnattens stora drabbning – utan kontroverser och bekymmer. Joseph Parker vägde 113,9 kg och Dereck Chisora 112,7 kg. Den fighten går att följa på DAZN i morgon natt.