BETERBIEV .. OCH DICAIRE VANN PÅ KO ..!

dec 18, 2021
boXning


Den ruggige Canada-baserade ryske VM-kungen i lätt tungvikt Artur Beterbiev (17-0/17 KO) försvarade på fredagsnatten i Bell Centre i Montreal, Quebec, Canada sina WBC/IBF-bälten via en synnerligen blodig match mot utmanaren ”Sir” Marcus Browne (24-2/16 KO) på KO i rond 9. Det blev mycket blod i ringen efter att de två skallat ihop hårt i fjärde ronden och båda fick cuts som följd, där dock Beterbievs cut var ett djupt jättesår rakt över ryssens panna, vars blodflöde aldrig gick att riktigt stoppa upp – det påminde om det cut som Badou Jack fick mot just Browne i deras kamp 2019 – men då det inte störde mästarens förmåga att se klart och inte ’rubbade’ honom i övrigt fick kampen fortgå, trots det ”blodbad” som blev följden. I själva verket tände den olyckliga händelsen Beterbiev, som låg under efter fyra ronder och hade svårt att hitta sin boxning mot den ’avige’ (south paw) Browne. Från femte ronden kom dock Artur allt starkare och tog över kampen och knäckte successivt motståndet.

Ruggigt stark och effektiv malde han på tills Browne var i bryderi i sjunde ronden, där han sänktes med en kombination kropp-huvud. Den räkningen klarade han men sen var det kris in i nionde där han på nytt klubbades ned, med en avgörande stöt mot kroppen som vassaste slag, och sittandes på knä, knäckt men i övrigt klar, tog han hela räkningen från ringdomare Michael Griffin .. ”ten and out”! Tid: 46 sekunder in på ronden.

Intervjuad efteråt sa Beterbiev, rentorkad men med det gapande cutet då än tydligare, pekande med ett finger mot såret: ”Vi vann den här matchen, med detta blev en ny erfarenhet för mig. Men detta är boxning .. man vet aldrig vad som händer. Jag är glad över segern, jag har mina två bälten, och jag är öppen för att nu möta vem som av de andra mästarna i klassen.”

Det senare åsyftar givetvis WBA-kungen Dmitry Bivol och WBO-kungen Joe Smith Jr.

I den andra VM-fighten i Bell Centre vann Marie Eve Dicaire (18-1/1 KO) den vakanta IBF-titeln i super welter/lätt mellanvikt på TKO i 7:e ronden mot vilt swingande Cynthia Lozano (9-1/7 KO), där den klart effektivare boxaren Dicaire manövrerade ut och överväldigade motståndet. Ringdomare Albert Padulo hade sett nog i sjunde ronden och bröt då kampen, på tid 1:03, vilket faktiskt efter 19 matcher i proffsringen var den relativt ringa hårdslående kanadensiskans första ’KO-triumf’ ..!

Härmed är det nu fritt fram för fortsatta diskussioner med Team Berghult om en titelenande VM-kamp till våren .. spännande möjligheter finnes.