PARKER SLOG CHISORA I RUGGIG TUNGVIKTSFIGHT..!

dec 19, 2021
boXning

I vad som blev ett verkligt ’krig’ i boxningsringen, i ett fullsatt Manchester Arena – med över 23.000 åskådare – på lördagsnatten, kunde Joseph Parker (30-2/21 KO) till sist klart besegra Dereck ”War” Chisora (32-12/23 KO) på poäng efter 12 ronder, i den heta returkampen dessa två emellan, men det var först efter en fullständigt ruggig kamp rond efter rond. Första mötet de två emellan, den 1/5 i år, slutade ju med ett delat domslut till Parkers fördel, men med en hel del delade meningar om vad som var rätt därvidlag. Då startade Chisora som en furie och stal initiativet i den kamp som sedan blev ett utnötningskrig. Nu blev det full action från båda från start. Parker var smartast i inledningen och tog starten på kampen, styrd av sin nya coach Andy Lee. Men redan i andra ronden blev det rena sluggerbataljen, och sen fortsatte det så! I fjärde träffade Parker med en excellent uppercut som kastade Chisora bakåt in i repen, där han fångade upp sig själv i stående ställning, men då hade redan ringdomare Howard Foster gått in med räkning.

Sen fortsatte de att turas om att försöka slå ut varann i den ena urladdningen efter den andra, tills i sjunde Parker slog in uppercuten igen och nu gick Chisora ner på alla fyra och tog räkning. Väl uppe gick han en ’promenad’ in ena ringhörnan, där han sedan red ut nästa attack för att så sjövilt slå ifrån sig, och vända på steken. I åttonde fick han en ny räkning, efter att på nytt blivit träffad men sedan puttad omkull, så tveksamt om det var rätt dömt. Nu var båda mycket trötta, och några av de följande ronderna tappade tempo och lite i action, men obegripligt nog lyckades Chisora, på nu helt stumma ben, både hänga med och svara på en nu rätt smart spurtande Parker. Publiken hade vrålat sitt bifall genom en högst underhållande drabbning, och även om det egentligen aldrig var någon tvekan om vart segern hörde hemma kom de tre poängdomarna upp med ganska jämna siffror, dock helt eniga om Joseph Parkers vinst: 115-110, 115-111, 114-112. Därmed försvarade den store nya-zealändaren sin WBO/Intercontinental-titel – och säkrade sig ett framtida skott på VM. Och en riktigt härlig fight var det. Ett bra avslut på året!

 

DÅ hade dessförinnan på galan sent utsedde utmanaren om vakanta EM-titeln i super mellanvikt (EBU) fransmannen Kevin Lele Sadjo (17-0/15 KO) överraskande och imponerande slagit ut långe  hemmafavoriten Jack ”Meat Cleaver” Cullen (20-3-1/9 KO) med en superb vänster krok i kroppen i sjätte ronden; Cullen kom upp i tid, men stoppades av ringdomare John Latham, TKO 6, tid 1:11, då han omedelbart gick ner igen och behövde en bra stund för att återhämta sig.

I en match om IBO:s VM-titel i supermellanvikt klev den just avgångne EM-kungen i klassen Lerrone Richards (16-0/3 KO) upp mot mästaren, amerikanen Carlos Gongora (20-1/15 KO) och stod för en riktigt vass boxningsinsats, där han i stort sett neutraliserade den betydligt mer hårdslående Gongora, som inte riktigt fick ut sin boxning, och även om båda tog ut segern efter 12 fulla ronder, så gick denna, om än oenigt, helt rätt till Richards (115-113 x 2, 112-116). I ett IBF VM-kval i super feather/lätt lättvikt besegrade Zelfa Barrett (26-1/16 KO) tuffe men betydligt kortare Bruno Tarimo (26-2-2/5 KO) på poäng 12 (117-110 x 2, 116-111).