PALLE STÄLLER IN JANUARISHOW; BABIC & OBIN MATCHADE I HELGEN ..

dec 20, 2021
boXning

Covid-19 sprider sig i sin nya variant med en rasande hastighet över Europa och världen med problem som följd för all verksamhet, inte minst sport. Nu har även promotor Palle bestämt sig för att ställa in sin till den 7 januari inplanerade proffsgala – där Anthony Yigit skulle ha matchat, och Enock Poulsen och Sarah Mahfoud gått huvudmatcher – främst pga publikrestriktionerna, i princip ingen publik tillåten.

Vi har dock ett par resultat att redovisa för er med svenska proffsboxare i – om än nu verksamma på utländsk licens – från den gångna helgen. Goran Babic (3-0-1/2 KO) vann på TKO 2 över veteranen Slobodan Culum (15-31/10 KO), en man som sedan länge sett sina bättre dagar, i en planerad 6-rondare i cruiservikt, vid en show i Becej, Serbien på fredagskvällen.

Och dagen efter, i Zagreb i Kroatien, förlorade Michael Obin (5-13/2 KO) mot hemmahoppet Bruno Knjezevic (5-0/4 KO) på poäng över 6 ronder i lätt tungvikt. Som vanligt gjorde Obin en hygglig insats, men fick åter ett negativt resultat – det var elfte raka förlusten, men det är många jämna nederlag där – men hindrade dock kroaten från att ta sin femte raka KO-seger.