CEDERROOS FÅR MÖTA CREWS-DEZURN TILL VÅREN ..!

jan 06, 2022
boXning


Tämligen plötsligt, efter vad tycks som en evighetslång väntan i vakuum, meddelades igår att brittiska storpromotorn Matchroom/Eddie Hearn slutit matchavtal och kontrakterat både vår svenska WBA & IBF-världsmästarinna Elin Cederroos (8-0/4 KO) och amerikanska WBC & WBO-världsmästarinnan Franchon Crews-Dezurn (7-1-0-1ND/4 KO) för att mötas om den odisputabla VM-titeln i supermellanvikt för damer, någon gång till våren. De hälsades båda officiellt välkomna hos Matchroom igår, och lämnade båda var sitt ’statement’ inför den nu så länge planerade men flera gånger uppskjutna avgörande VM-matchen.

 

Franchon Crews-Dezurn: ”Jag har verkligen jobbat för allt jag har, så om Elin eller nån annan tror de kan spöa mig så är de svårt vilseledda. Men jag vill inte snacka, jag ska bara komma med all min action till denna huvudmatch och erövra det jag förtjänar!”

Elin Cederroos: ”Jag har varit redo länge för den här fighten nu .. det kommer att bli en prestigefylld fight för hela boxningsvärlden och ett stort steg upp för kvinnlig boxning. Förhoppningsvis skall jag kunna visa min verkliga förmåga. Vi kommer från ett land av is och snö.”

 

Matchen har som sagt blivit uppskjuten flera gånger under 2021, med båda matchklara, och till med på inresa till kamp när den senast ’kapsejsade’ i samband med den då inställda VM-kampen i lättvikt mellan Lopez och Kambosos förra hösten; Elin var senast de facto i en ring för match den 10/1 2020 – Crews-Dezurn för ett år sedan, den 2/1 2021.

Plats och datum för matchen kommer att tillkännages inom kort, uppger Matchroom.