FIGHT WEEK: RUSSELL VS MAGSAYO ..

jan 18, 2022
boXning


I en värld som åter gått/går in i nedsläckning i allt högre grad minskar aktiviteten fortsatt, men ändå hålls även denna vecka ett mindre antal tävlingar, dock en enda av världsvitt intresse. Det är i Borgata Hotel Casino & Spa i Atlantic City i New Jersey, USA som det på lördag natt bjuds på en ganska diger show, toppad av WBC-VM-kungen i fjädervikt Gary Russell Jr (31-1/18 KO) i försvar av sitt VM-bälte mot den designerade utmanaren Mark Magsayo (23-0/16 KO) på ett trippel-card arrangerat av Tom Brown/TGB med Showtime som TV-promotor.

Russell, som inte tillhör de verkligt aktiva i gamet – han boxar en gång om året .. och knappt det – har hållit WBC-titeln sedan 2015, och har försvarat den starkt fem gånger .. nu blir det det sjätte försvaret. När han vann VM i mars ’15 med en TKO-seger över Jhonny Gonzalez kom det som en revansch på hans enda nederlag – en knapp poängförlust mot självaste Vasil Lomachenko året innan om VM – men efter detta har han varit ’oslagbar’. Ingen av de senaste fem utmanarna – och där återfinns namn som Joseph Diaz, Kiko Martinez och ”King Tug” Nyambar – har varit i närheten av vinst. Lördagens utmanare Magsayo, kallad ”Magnifico”, från Filippinerna har vunnit Asia och International-titlarna, är ung (26 år) och verkar stark men vet väl att han står inför sitt livs svåraste uppgift. Russell har hunnit bli 33 år, men verkar fortsatt vara absolut topp; det förbryllande är hans långa uppehåll – nu har han (med coronan) inte varit i ringen sedan februari 2020..!

De andra två tunga matcherna på Florida-showen har dels Russells senaste utmanare Tugstsogt ”King Tug” Nyambar (12-2/9 KO), ex-mongol bosatt i Los Angeles, i en 10-rondare i fjädervikt mot Sakaria Lukas (25-1/17 KO) från Namibia, och dels Puerto Ricos nya ess Subriel Matias (17-1/17 KO), en KO-artist, i en 12-rondare i lätt weltervikt mot armeniern Petros Ananyan (16-2-2/7 KO), bosatt i Los Angeles. Den senare är en retur och revanschmöte för Matias på enda nederlaget! Även Evander Holyfields son, Evan (8-0/6 KO), boxar på programmet; möter Chris Rollins (5-3-1/4 KO) över 6 ronder i super welter/lätt mellanvikt.