FÖRLÄNGD FÖRHANDLING FURY-WHYTE; DUBBLA BUD FÖR KAMBOSOS..

jan 19, 2022
boXning


Det förhandlas om de största matcher som går att göra just nu, där ute i den vida världen. Det har ju redan varit många ’turer’ omkring WBC-VM-kampen i tungvikt mellan Tyson Fury och hans utmanare och interim-kung Dillian Whyte – inte minst kopplat till det mysko efterspel som följde på den inställda & uteblivna VM-kvalificeringen mellan Whyte och vår Otto Wallin, där svensken till sist ”dribblades bort” – med senast hårda diskussioner om fördelningen av gage-miljonerna, där det liggande budet från promotorduon Arum/Warren ligger på 20% eventuellt höjbart till 25% för Whyte, vilket han och hans promotor Hearn fnyst åt; Whyte´s motbud har lytt på en garanti på 10 miljoner dollar, vilket i sin tur Arum fnyst åt. Ett tag, för nu tre veckor sedan, hotade Fury med att helt strunta i försvaret mot Whyte och gå förbi detta med ett frivilligt försvar mot andra tänkbara kandidater på utmanarlistan, där ex-champ John Ruiz och svensk-finländske Robert Helenius nämndes som främsta kort, men av det blev givetvis ingenting, utan förhandlingarna fortsatte om sidor. WBC gav den 8/1 förlängd förhandlingstid för parterna att komma överens fram till som i tid tills nu – men käbblet har i stort sett bara fortsatt. Nu kom WBC ut förrgår med en ny förlängning att förhandla fram till den 21/1, då annars purse offer tas in till WBC:s högkvarter i Mexico City och högsta bud vinner.

Liknande turer försiggår runt den nya sensationella suveräna lättviktskungen George Kambosos första/nästa försvar av alla sina bälten (WBC-F/WBA/IBF/WBO). Den 28-årige australiensaren har ridit på en hyllningsvåg sedan den suveräna segern över Teofimo Lopez den 27/11 förra året, och har klart deklarerat att han helst av allt vill försvara – mot vem som helst av de allra bästa – på hemmaplan i Australien.

Top Ranks demonpromotor Bob Arum har satt upp ett potentiellt försvar mot förre obestridde kungen Vasily Lomachenko, i Australien, vilket nu Team Kambosos överväger, men samtidigt är nästa demonpromotor Eddie Hearn/Matchroom i allra högsta grad involverad i den leken och har satt upp ett

förslag på försvar för George vs WBC:s regulära VM-kung Devin Haney (Kambosos är hos WBC ”Franchise Champion”, vilket är ett slags över-mästare), först menat att äga rum på odefinierad plats i Mellan-Östern .. men nu i senaste bud placerat i Australien. Där har också ett ettrigt offentligt twitter-utbyte skett personligen mellan Haney och Kambosos. Men även här har de faktiska buden gått fram och tillbaka, parallellt för de båda förslagen – vilket väl är en sakligt sett angenäm sits för Kambosos, och hans amerikanska stallboss Lou DiBella. Det gäller dock att välja ”rätt” .. och det är de ännu inte klar med.