CEDERROOS VS CREWS-DEZURN PÅ TAYLOR-CERRANO I MSG 30/4

feb 02, 2022
boXning

Sent igår kväll tillkännagav Matchroom/Eddie Hearn att den länge planerade och flera gånger pga coronan uppskjutna suveräna VM-kampen i supermellanvikt mellan Elin Cederroos och Franchon Crews-Dezurn kommer att äga rum i Madison Square Garden i New York, USA den 30 april. Den adderas där till programmet som toppas av dito suveräna VM-kampen (WBC/WBA/IBF/WBO) i lättvikt mellan Katie Taylor (20-0/6 KO) och Amanda Serrano (42-1-1/30 KO).

Cederroos (8-0/4 KO) kommer med sina WBA & IBF-VM-bälten till ringen medan Crews-Dezurn (7-1/2 KO) kommer med sina WBC & WBO-VM-bälten för att ge världen en absolut VM-kamp med samtliga fyra stora bälten på spel i ringen. Men det har varit en lång väg till match, med flera hinder i sista stund före bokade matchdatum, och blev nu först möjlig sedan Matchroom tog över avtalen och gör verklighet av det hela. Franchon var i en riktig match senast i januari 2021, och Elin har inte varit i en match sedan den 10/1 2020.

Galan i klassiska Madison Square Garden blir en verklig höjdare med förutom de två suveräna kvinnliga titelfighterna en tredje huvudmatch därutöver med ex-VM-kungarna Jessie Vargas (29-3-2/11 KO) vs Liam Smith (30-3-1/17 KO) i en kvalificering över 12 ronder i super welter/lätt mellanvikt.