RESTRIKTIONERNA FÖR COVID LYFTS FRÅN 9/2

feb 03, 2022
boXning

 

Regeringen har idag torsdag i samverkan med Folkhälsomyndigheten tillkännagivit att från och med den 9 februari kommer nuvarande restriktioner med anledning av coronaviruset att tas bort. Det innebär att inga begränsningar längre kommer att finnas för idrottsevenemang vad gäller max-antal i publik, krav på vaccinationsbevis och avstånd mm. Verksamheten kan öppnas upp igen.

”Det börjar bli dags att öppna upp Sverige igen”, sa statsminister Magdalena Andersson vid dagens presskonferens, ”pandemin är inte över, men den är på väg in i en helt ny fas.”

Trots att smittorisken ökade explosionsartat efter årsskiftet och trycket på vården har varit stort, har vi nu likväl nått ett stadium i pandemins spridning där befolkningen nått en hög grad av immunitet och omikron-varianten trots stor spridning klart visat sig vara en betydligt mildare variant, varför vi i det nya kunskapsläget kan ta bort restriktionerna i samhället. Fortsatt gäller att vi bör hysa försiktighet och stanna hemma vid förkylningssymptom och ovaccinerade bör vara extra försiktiga och/eller allra helst vaccinera sig. Krav på covid-intyg gäller fortsatt för inresande från länder inom EU/EES och resande från övriga världen måste visa upp negativt test.