DAGS FÖR OTTO ÄNTRA RINGEN; SAMO´S KAMP TYVÄRR INSTÄLLD..

feb 04, 2022
boXning


Otto Wallin (22-1/14 KO) är redo att ta itu med Kamil Sokolowski (11-24-2/4 KO) i Cardiff, Wales och vägde nu på fredagskvällen in på 114,8 kg med träningskläder, medan ’Sokol’ vägde 106,2 kg, inför morgondagens kamp i Motorpoint Arena i Cardiff, Wales. Han uttalade sig inför media häromkvällen och sade då: ”Det känns skönt att vara tillbaks i ringen igen, jag har ju inte kunnat få boxa på nästan ett års tid. Det här är en mindre match, mest för att bli av med ringrost, och jag hoppas snart vara tillbaka i ringen igen. Min motståndare har väl inte den bästa record, men han är en tuff herre och ingen man kan underskatta. Så jag behöver gå in där och sköta mitt jobb för att förbli betraktad som en av de bästa i världen. Sen jag mötte Tyson Fury har jag bara blivit bättre och har fått mer erfarenhet. Och jag är redo visa alla att när jag väl får min chans på titeln skall jag kunna ta hem den!”

Wallins match går utanför Sky Sports TV-sändning, men plockas upp av Aftonbladet Plus och kan där följas med start imorgon på sändningen från Cardiff kl 17.45.

Samtidigt som ovan invägning skulle i Vantaa, Finland vår svenske cruiserviktsmästare Samo Jangirov ha vägt in för morgondagens kamp mot Samuli Kärkkäinen (8-ronders huvudmatch), men på väg till flyget idag på morgonen nåddes de av återbud..! Kärkkäinen hade insjuknat på natten, och matchen måste ställas in! En bedrövat ledsen Jangirov, fick med sekonderna Krister segerberg och Erik Skoglund vända om, och åka hem igen och packa upp trunken. Otroligt ledsamt för en stentuff katrineholmare i utmärkt form och slag. Så är, dessvärre, den här hårda branschen ibland. Det snackas nu om att matchen skall bokas om till ett senare skede. Bittert, men det är inget att göra åt sjukdom i en så utsatt som sport som denna; det är nu bara att bita ihop och försöka ladda om.