OTTO VANN ALL RIGHT ÖVER SOKOL PÅ POÄNG

feb 05, 2022
boXning


Otto Wallin (23-1/14 KO) äntrade ringen i Motorpoint Arena i Cardiff, Wales på lördagskvällen och genomförde ett gediget yrkespass mot tämligen tuffe journeymannen Kamil Sokolowski (11-25-2/4 KO) med en klar poängseger som resultat – enväldige ringdomaren satte poängen till 79-74 – efter åtta fullbordade ronder. Det var ingen lysande seger, men det var ett gediget jobb, mot en man som inte alls är så svag som hans något mediokra record säger.

Otto började försiktigt, och tillät ’Sokol’ ta plats i matchen, som länge blev lite väl sparringbetonad. Svensken behövde helt klart jobba av sig ’rost’ och knegade sig igenom kampen rond efter rond; stod för det kvalitativa arbetet, och när det hettade till lite mot slutet, så gav han britt-polacken en del påskrivet, men fick aldrig till någon avgörande attack eller kombination, så alltsammans mynnade ut i en kontrollerad ”dag på jobbet”.

Wallin vann all right, och lade ännu en seger till vinstkolumnen, men vi fick aldrig se världs-esset bjuda på fyrverkeri. Det sparade den store Sundsvalls/New York-bon till nästa jobb.

 

Den stora showen i Cardiff hade då, när Ottos match ägde rum, redan bjudit på en verklig knallfight i form av ett smått fantastiskt ’krig’ mellan försvarande brittiske mästaren i welter Samuel ”True Sensation” Antwi (14-1/6 KO) och hans utmanare om titeln Conah ”Wolf” Walker (10-1-1/3 KO) i en non-stop-action från första till sista ronden över hela distansen tio ronder – det var ge och ta i en brutalt tuff styrkemätning – som slutade med att Antwi försvarade titeln enhälligt om än knappt på poäng.

Huvudmatcherna Chris Eubank-Liam Williams, Claressa Shields-Ema Kozin återkommer vi till.