FIGHT WEEK: JACOBS VS RYDER PÅ DAZN..

feb 08, 2022
boXning

Efter förra veckans omfattande urladdning blir denna vecka en tämligen beskedlig omgång med endast en större show av världsklass. Denna går i Matchroom-regi och bevakas över DAZN på lördagskvällen i Alexandra Palace i Muswell Hill/London, och här är huvudmatchen en ganska så tuff historia i supermellanvikt mellan förre WBA & IBF-kungen i mellanvikt Daniel Jacobs (37-3/30 KO) och stentuffe britten John ”Gorilla” Ryder (30-5/17 KO) över 12 ronders distans. Jacobs höll sina titlar i mellanvikt 2014-17 (WBA: förlust till Gennadiy Golovkin) och 2018 (IBF: förlust till Canelo Alvarez) men har sedan dess gått upp en viktklass och besegrat Julio Cesar Chavez Jr och Gabriel Rosado och är nu vid 35 års ålder inne på en sista satsning mot VM. Två år yngre Ryder har länge härjat i samma regioner; han har faktiskt missat på Brittiska och Samväldestitlarna mot herrar som Billy Joe Saunders och Rocky Fielding, har erövrat några International-titlar, slagit ut danske Patrick Nielsen (2017, Wembley/kval) och försökt sig på VM (WBA/WBC) mot Callum Smith i november 2019, men föll där på poäng. Sedan dess har han vunnit ett par skapliga segrar, lite över vikten men kommer nu ner till supermellan för att satsa allt mot Jacobs i en match som kommer ge segraren utmanarposition om VM. En förhoppning för ”The Gorillas” del är att en stor publik på hemmaplan ska bära honom till vinst i en av karriärens allra tuffaste uppgifter.

 

Semi på tävlingen är mötet mellan Englands Felix Cash (14-0/10 KO) och Rysslands Magomed Madiev (15-0-2/4 KO) om WBC:s vakanta International-titel i mellanvikt över 10 ronder. Här möts också nya brittiska damstjärnan Ellie Scotney (3-0) och Argentinas Jorgelina Guanini (9-3-2/1 KO) om vakanta WBA/I-C-titeln i super bantam/lätt fjädervikt.

 

I övrigt är det förvånansvärt stillsamt på högre internationell nivå – det går en mängd tävlingar runt om på klotet, av lägre dignitet – men en hygglig lettisk show i Riga bör kanske nämnas; där möts det nya baltiska esset Ralf ”The Train” Vilcans (12-0/5 KO) och argentinaren Hernan David Perez (8-5/3 KO) om vakanta IBA/I-C-titeln i supermellanvikt och tysken Noel Gevor Mikaelian (25-2/11 KO) fransk-kongolesen Youri Kayembre Kalenga (27-6/20 KO) om vakanta WBC/Silver-titeln i cruiservikt. Det senare en betydande fight.