JANGIROV FÅR CHANS PÅ IBO/INT-TITELN VS JAMIESON 18/2..!

feb 12, 2022
boXning


Mitt i bedrövelsen och nedstämdheten över den i lördags inställda kampen mot Samuli Kärkkäinen i Finland kom nu hastigt och högst lockande ett tufft anbud på att möta skotten David Jamieson (7-1/5 KO) i en titelmatch över 10 ronder i Trump Turnberry i turistorten Turnberry på den skotska västkusten, nu på fredag nästa vecka den 18 februari; det handlar då om IBO:s vakanta International titel i Cruiservikt och utgör ett hyggligt betalt jobb, förutom att denna lägre titel ändå kan fungera som en god ’dörröppnare’ till större jobb.

Jamieson är en 30-årig tuffing av äkta skotsk ”gå-på-ar” slag, men han har inte en särskilt märkvärdig record-lista, även om han förvisso besegrat en duglig man som Dan Cooper och slagit ut några rutinerade journeymän som Dmitri Kalinovskij och Elvis Dube och hans enda nederlag var på ett delat domslut (i en turneringskamp) mot mycket starke Mikael Lawal .. och han har ett rykte och ett sus om sig som en ’hårding’, så utgör detta en god chans för Jangirov på en internationell scen.

Samo funderade en dag och läste igenom det digra kontraktet, men skrev idag på, som ses på bilden i närvaro av sina coacher Judi Othman och Krister Segerberg, vilket nu blir den trio som i nästa vecka avreser till Skottland. Spännande värre.