RYDER KNEP SEGERN ÖVER JACOBS!

feb 13, 2022
boXning

I ett till sist erkänt WBA-VM-kval i supermellanvikt lyckades den tvättäkta hemmafavoriten John ”Gorilla” Ryder (31-5/17 KO) – en stentuff publik-gunstling men begränsad teknisk förmåga och lite av ständig ’tvåa’ i VM-kval – på lördagsnatten i Alexandra Palace i London besegra förre dubble VM-kungen (i mellanvikt) Daniel ”Miracle Man” Jacobs (37-4/30 KO), ytterst knappt men de facto, och därmed sent i en lång karriär säkra sig en stor VM-fight. Jacobs var klar favorit, före fight, till segern och bortsett från öppningsronden tycktes han ta ett knappt men klart grepp om kampen in i 7:e ronden.

Där startade dock Ryder ett ganska smart, och i anfallet mycket snabbt, attackarbete, där han gång på gång överrumplade Jacobs och pressade upp denne i repen – och till och med hade honom i visst bryderi i åttonde och nionde ronderna – och sen förmådde fortsätta metoden in till matchens avslut .. och Jacobs hittade aldrig tillbaka till en kontroll av kampen. Det såg dock inte reellt ut som om den korte, satte south paw-boxande Ryder riktigt hade fått ihop nog poäng till en vinst. Båda tog ut segern efteråt. Men två domare såg den bejublade hemmasonen som segrare – poängen skrevs till 115-113 x 2 till Ryder och 115-113 hos tredje domaren till Jacobs! Därmed är John Ryder inkvalad som blivande officiell utmanare till Champion Saul ’Canelo’ Alvarez. Promotor Eddie Hearn lovade vid ringen efteråt att den matchen skulle bli av framöver.

På förmatchprogrammet bjöds den stora publiken i Alexandra Palace på en härlig fight i mellanvikt mellan dito hemmafavoriten Felix Cash (15-0/10 KO) och råtuffe ryssen Magomed Madiev (15-1-2/4 KO) – två före fight obesegrade boxare – om WBC/International-titeln över 10 ronder. Madiev golvade Cash i första ronden och engelsmannen krisade en stund men tog sig ur knipan och kunde från tredje ganska klart om än knappt boxa hem ronderna och tycktes likväl bygga upp till snygg poängseger. Den ständigt farlige, tillika skäggige, ryssen gav dock aldrig slaget förlorat och golvade på nytt Cash i sista ronden, varvid denne tvangs till upprepade låsningar för att därefter klara sig, vilket till sist renderade ett poängavdrag. Varmed han förlorade sista ronden med tre poäng! Madiev bars runt ringen efteråt för att signalera vinst. Men domarna fick likväl ihop en enhällig brittisk seger (95-92 x 2, 94-93) ..! Cash är nu redan bokad för nästa stora uppdrag, att möta Matteo Signani om EM-titeln i mellanvikt.