BROOK KNÄCKTE KHAN! MUNGUIA SNABB SEGER, JONAS NY CHAMP ..

feb 20, 2022
boXning

Först ut av de stora showerna på lördagsnatten var den i AO Arena i Manchester, England där efter åratal av intern irritation på varann och högst offentlig rivalitet mellan de stora brittiska stjärnorna Amir ”King” Khan (34-6/21 KO) och Kell ”Special One” Brook (40-3/28 KO) de två till slut kom till uppgörelse. Båda hade före kamp utlovat den andres ”tillintetgörelse” och matchen hade ett klart mått av ”ödesstund” över sig, där förloraren skulle få en svår väg tillbaka. I ringen blev det märkligt nog inte riktigt den urladdning alla hoppats på utan snarare en ganska ensidig historia, där Brook konsekvent bröt ner Khan utan att denne förmådde komma upp med något reellt svar på sina problem. Redan i första ronden skakade Brook Khan och förde därefter matchen i ett markant övertag. Den tidigare så blixtrande snabbe Amir kom inte undan och tog allt mer stryk, varför ganska tidigt i sjätte ronden ringdomare Victor Loughlin bröt in mellan de två och stoppade kampen, TKO 6, tid 51 sekunder!

Kell Brook sa efteråt: ”Blir jag inte ihågkommen för något annat så blir jag det för hur jag gjorde slut på Amir Khans karriär inatt! Det var så enkelt, och detta var grädden på moset i min karriär! Nu kan jag vara tillfreds med allt. Kommer jag att fortsätta? Det ska jag sätta mig ner med min familj och fundera över.” Amir Khan sa: ”Jag är uppgiven och vill be om ursäkt. Jag kunde inte få igång min boxning. Han var uppenbarligen bäst ikväll, som alla såg, och jag har ingen förklaring. Jag hade ett bra träningsläger, och jag träffade honom bra några gånger men missade alldeles för mycket. Jag kom till korta inatt. NU får jag diskutera med familjen, men det lutar åt min karriärs slut. Jag älskar uppenbarligen inte sporten tillräckligt längre; detta var kanske tecknet på att det är dags att hänga upp handskarna.”

Främsta semi var Natasha Jonas (11-2-1/7 KO) länge efterlängtade ”sista” chans på VM i en kamp om vakanta WBO-titeln i lätt mellanvikt mot veteranen Chris Namus (25-7/8 KO) – och det blev även det en helt ensidigt fight, som dominerades från start av brittiskan. Jonas golvade Namus redan i första ronden och avslutade jobbet i andra, där matchen bröts efter en ny golvning av ringdomare Howard Foster. Därmed är den 37-åriga Jonas (tidigare amatörstjärna; flera VM-försök som proffs) till sist på ”grön kvist” och kan nu ha några lukrativa uppdrag kvar som Champion.

I en uppgörelse om den brittiska titeln i super mellanvikt besegrade utmanaren Germaine Brown (12-0/3 KO) den regerande mästaren Charlie Schofield (17-2/1 KO) på poäng 10 (98-92 x 2, 99-92).

I lördagsnattens andra tunga show fick DAZN-publiken beskåda förre lätte mellanviktskungen, numera stark utmanare i mellanvikt, Jaime Munguia (39-0/31 KO) lysa klart i sin ’hemkomst’ till tjurfäktningsarenan i Tijuana, Mexico där han gjorde processen kort med tidigare obesegrade D’Mitrius Ballard (nu 21-1-1/13 KO).

Ballard bjöd tidigt upp till kamp men fick strax betala ett dyrt pris, träffades tungt i tredje och sänktes på alla fyra och strax efteråt tvangs ringdomare J J Ramirez bryta för att rädda amerikanen, TKO 3, tid: 1:47.

I ett fint förmatchcard vann William ”Camaron” Zepeda (25-0/23 KO) på KO 3 efter en vild kamp – de golvade varann – mot Luis Viedas (29-12-1/10 KO) i lättvikt; Diego Torres (14-0/13 KO) vann på poäng 10 i lätt weltervikt över Jonathan Escobedo Martinez (8-3-1/2 KO) och i en vild öppnings-rond vann Rafael Espinoza (18-0/15 KO) via två golvningar på KO 1 över Alie Laurel (18-7-1/11 KO).

I en tungviktsgala i Montreal Casino i Canada stoppade fortsatt obesegrade Arslanbek Makhmudov (14-0/14 KO) förre VM-utmanaren, polacken Mariusz Wach (36-7/19 KO) på TKO 6, 39 sekunder in på ronden, efter en golvning; och på samma show – inför noll publik; coronastopp – vann Simon ”Grizzly” Kean (21-1/20 KO) efter ett riktigt slagsmål, med golvningar åt båda håll, till sist på TKO 9 över 41-årige Shawndell Terell Winters (13-7/12 KO).

OCH i en rätt häftig tävling i RCC Boxningsakademi i Jekaterinburg, Ryssland hade tidigare på lördagsnatten hemmahoppet Zaur Abdullaev (15-1/9 KO) segrat via TKO 12 över förre trefaldige VM-kungen Jorge Linares (47-7/29 KO) efter att ha vänt ett poängunderläge till ledning och till sist lyckats golva ex-kungen i sista ronden ..! Varmed Abdullaev som segrare i detta WBC-VM-kval i lättvikt  nu seglar upp som WBC/reg-kungen Devin Haneys nästa utmanare.

 

På samma show vann Angel Rodriguez (20-1/10 KO) på poäng 12 – delat domslut: 116-112, 115-113, 112-116 – över Mark Urvanov (20-3-1/10 KO) i ett WBA-VM-kval i super feather/lätt lättvikt i en teknisk och lite svårdömd fight.