KLARA PAPPER FÖR TYSON FURY VS DILLIAN WHYTE

feb 23, 2022
boXning

Till sist, sent i förrgår kväll, satte Dillian Whyte sitt namn på kontraktet för att möta Tyson Fury om WBC-VM-titeln i tungvikt den 23/4, nu uppenbarligen bokat för Wembley Stadium i London. Det var i sista ”sekunden” som White skrev på, precis före dead line gick ut för signeringen. De senaste veckorna har ju fyllts av VM-kung Furys tirader över sin utmanares oförmåga att skriva på, där han kallat motståndaren  alltifrån ’feg’ till ’ynkrygg’ till ’dosser/sopa’ i den ena förolämpningen efter den andra. Whytes avvaktan att skriva på har givetvis med ’maktkampen’ mellan promotor-lägren att göra, där Whytes promotor Eddie Hearn in i det sista försökte skapa en alternativ VM-fight med Usyk i försvar mot Whyte istället, allra mest för att sätta käppar i hjulet för kollegorna Frank Warren/Bob Arum, som med kungen Fury som sitt flaggskepp vann budgivningen på kampen med rekordstora 41 miljoner dollar. När det inte gick att skapa ett alternativ kom Whyte till sist fram till det enda raka och skrev på.

När allt därmed blev klart kom igår kväll Tyson Fury ut med en ny filmad harang fylld av sarkasm: ”Oh, my God! Dillian Whyte har skrivit på kontraktet som ger honom 8 miljoner dollar, vilken enorm överraskning! Och vilken absolut idiot. Hur kan detta ens vara en diskussionspunkt? Karln har skrivit på för den största payday han får i livet!” Och fortsatte än värre: ”Herregud! Jag har huvudvärk av allt tricksande Whyte har kört med. Gud, jag är så skakad, jag vet varken ut eller in. Hela min träningscamp är sabbad!” Varpå han lämnade sarkasmerna: ””Jag kommer mosa Dillian Whyte som en fet vattenmelon!”

Whyte, som i princip har gömt sig de senaste veckorna, kom idag till sist ut och sa: ”Jag har försökt få till en fight med honom i en lång tid nu. Och jag har varit redo boxa mot honom länge nu.”

Först talades det om från Warren-lägret att matchen skulle placeras i Cardiff, Wales men nu har man bokat in sig på Wembley Stadium den 23 april, med avsikt att försöka sälja 90.000 biljetter. Fury har inte boxats på brittisk mark sedan augusti 2018 .. och det finns ett massivt intresse av att se honom på hemmaplan i en verklig tungviktsdrabbning. Det kan bli stora publiksiffror här. Alla siffror kring matchen blir enorma. Det stora interna bråket har ju handlat om fördelningen av pengarna, där nu alltså Whyte accepterat sina $8 miljoner .. Fury får $32 miljoner.

SAMTIDIGT är det nu uppenbart att Hearn/Matchroom får gå tillbaka till plan ’B’, som han talat om sedan en tid tillbaka som den sannolika utvecklingen, vilket nu blir att WBA/IBF/WBO-kungen Oleksandr Usyk nu får möta Anthony Joshua i returmatch, ”sannolikt i mitten av maj” .. troligast i Principality Stadium i Cardiff, Wales.