FURY-WHYTE: 85.000 BILJETTER SÅLDA – DIREKT!

mar 03, 2022
boXning


Promotor Frank Warren tillkännagav idag att första dagens släpp av biljetter till VM-kampen i tungvikt (WBC) mellan Tyson Fury och Dillian Whyte den 23 april på Wembley Stadium i London resulterade i 85.000 sålda biljetter .. på tre timmar..!

Suget efter att få se den väldige tungviktskungen Fury framträda på hemmaplan för första gången på sju är helt uppenbart enormt. Fury har ju gått de senaste fem matcherna i USA. Åren 2014-15 boxade han de senaste kvalen före sin första VM-chans i London, men VM-titeln erövrade han mot Wladimir Klitschko i Dusseldorf, Tyskland i november 2015. Därefter hamnade han ju i en mental kris som höll honom borta från ringen i två och ett halvt år, och de därpå följande comeback-matcherna gick han i Manchester och Belfast (2018) .. och drog sedan till USA för de tre Wilder-matcherna om WBC-VM och kamperna mot Tom Schwarz & Otto Wallin, som alla gick i Los Angeles och Las Vegas. NU blir det en massiv ”home coming” för ”The Gypsy King”.

 

Än så länge har promotorn hållit tillbaka de sista tillgängliga fem tusen biljetterna i Wembley, men Warren meddelade också idag att han gått in med en begäran till myndigheterna om att tillåta en utökad biljettförsäljning – max-utnyttjande av planen och övriga avdelningar i jättearenan – till 100.000 biljetter. Om det så blir, tillkännages inom kort.