RAMIREZ SLOG PEDRAZA; LINN S VANN I AUSTRALIEN

mar 05, 2022
boXning


Vid fredagens vassa boxningar i Save Mart Center i Fresno, Kalifornien kom förre VM-kungen i lätt weltervikt Jose Carlos Ramirez (21-1/17 KO) tillbaka till ringen med besked, då han i ett WBC-VM-kval i super light/lätt welter besegrade förre lättviktskungen Jose ”Sniper” Ramirez (29-4/14 KO) inför sin hemmapublik. Ramirez tog ett fast grepp om fighten i mellanpartiet av matchen och ökade successivt pressen på Pedraza, så att denne mot slutet inriktade sig på att klara av att gå tiden ut, men det var länge en mycket bra match. Poängen skrevs unisont till 116-112 x 3.

”Jag var lite spänd”, erkände Ramirez efteråt, ”med tanke på förlusten senast om VM, och nu hemmaplan och allt, men väl inne i matchen så släppte det och jag visade alla att jag är tillbaka för att tackla vem som helst på denna viktklass framöver. Så låt oss se vad som nu händer!”

I främsta semi stoppade amerikanen Joet Gonzalez (25-2/15 KO) Filippinernas Jeo Santisima (21-4/18 KO) på TKO 9 i en match om WBO/International-titeln i fjädervikt, där ringdomaren bröt för att rädda Samtisima i tufft underläge.

På denna tävling debuterade OS-silvermedaljören i tungvikt från Tokyo Richard Torrez Jr och överlevde en tuff inledning, där han fick ett styggt ’cut’ över högerögat efter skallning i första ronden mot Allen Melson (6-3/3 KO), men vände på detta, golvade Melson två gånger i andra och vann på TKO 2, tid 1:23, varmed denna lovande 22-åring nu är med i den tuffa proffsleken.

Redan på torsdagskvällen boxade numera i Australien bosatta förra Växjö-tjejen Linn Sandström (2-2-1) mot Ali Jensen (0-3) i Nissan Arena i Nathan i Queensland, Australien och lyckades ta hem en poängseger över 6 ronder (6 x 2) i super fly/lätt bantamvikt. Huvudmatch där var Dennis Hogans (30-4-1/7 KO) seger på poäng 12 över Wade Ryan (20-10/7 KO) i super welter/lätt mellanvikt.

 

I natt går helgens stora drabbning mellan förre VM-kungen Roman ”Chocolatito” Gonzalez och regerande flugviktskungen Julio Cesar Martinez i super fly/lätt bantam ifrån San Diego, Kalifornien, vilken går att följa över DAZN, med start kl 02.30 svensk tid.