BOXNING TOPPRANKAD I USA..!

mar 18, 2022
boXning

Vem sa att boxningssporten är i färd med att ’tyna bort’..? Det har ju varit mycket gnäll på inte minst proffsboxning det senaste årtiondet, och negativa jämförelser med den ofta lite kritiklöst uppskrivna MMA-sporten, och att denna helt ”tar över”. På sina håll har det ju faktiskt sett ut lite grand åt det hållet. Men samtidigt har nu proffsboxningen stärkt sina aktier de senaste åren, och en hel rad nya stjärnor har brutit igenom – sett på den positiva sidan .. medan sportens renodlade förespråkare ojat sig stort över ”kändiseriet”, med internet-stjärnor tävlandes i sporten, gamla ess som gett sig på uppvisningsboxningar, mixade matcher med gästspelande MMA-stjärnor etc.
Detta ställs dock mot tungviktens framfart med Tyson Fury, ”AJ”, Usyk .. med sportens superstars kilo-för-kilo i Canelo Alvarez .. eller Terence Crawford, Errol Spence eller ”Loma” .. eller nya lysande förmågor som Naoya Inoue, Shakur Stevenson eller Ryan Garcia.

I dagarna kom årets Harris ’poll’ med rankingen över de mest populära sporterna i USA, och den satte en del boxningsbelackare på rumpan.
1. Football (dvs am. varianten)
2. Baseball
3. Basketball
4. Boxing

Klart längre ner i listan kom MMA .. och ishockey, tennis, fotboll, golf. Och det nästan mest anmärkningsvärda var att det inte längre är den äldre generationens favorit .. boxning .. utan att det nu är ungdomen som tagit ”the noble art of selfdefense” till hjärtat..! Att bland de yngre så föredrar man nu boxning före till och med baseball!