FIGHT WEEK: FIGHT LIFE PÅ MALTA .. OCH SAMO & AWADH I OSLO..

mar 29, 2022
boXning

Det är Fight week för ett helt gäng svenska proffsboxare, dock enbart i utlandet. Redan nu på onsdag, 30/3, boxar promotor Kamran Kabinejads Team Fight Life på hans och kollegan Noel Mercieca proffsshow i Hilton Hotel i St Julian på Malta, där på tävlingen det också förekommer amatör- och kick-boxning; kallat ”Gladiators Fight Night 26”. Proffsboxningsprogrammet ser ut som följer:

Supermellanvikt 8 ronder Niclas Elfstedt (11-1/6 KO) vs Badri Gogigashvili GEO (9-16-4/3 KO)
Tungvikt 8 ronder Marios Kollias (7-2-1/5 KO) vs Geriso Aduashvili GEO (7-8/5 KO)
Tungvikt 8 ronder Pezhman Seifkhani (13-0/10 KO) vs Tamas Zadishvili GEO (7-21-1/3 KO)
Lättvikt 4 ronder Paolo Magui (1-0) vs Malkash Tatrishvili GEO (9-18/1 KO)

Två dagar senare, på fredagen den 1 april, är det proffstävlingar i Jordal Idrettspark i Oslo, Norge, och även där har vi svenskt med i elden. Det är Norway Box Promotion som arrangerar – Ole Martin Feet, promotor – och tävlingen avses omfatta sex proffsmatcher, varav två med svenskt deltagande. Vår cruiservikts-champion Samo Jangirov går ena huvudmatchen mot Trondheims obesegrade cruiser-kung Simen Nysaether, i vad som nu blir en retur på deras möte från 2019; en då mycket jämn kamp, som Nysaether tog hem på poäng efter 6 ronder. Det var ju först meningen att de skulle mötts strax före jul 2021, i den här då avsedda showen, vilken dock då fick ställas in pga corona-eländet. Nu blir det av, och nu är det meningen, efter diverse dribbel, att det skall bli kamp över 8 ronders distans. Katrineholmsgänget, med Samo och coacher Krister Segerberg och Judi Othman ger sig av till Oslo om några dagar. Den andra svenskmatchen är med Stockholmsbaserade Tanzania-boxaren – numera bosatt i Bandhagen, tränas och coachas av Harry Jansson – Awadh Tamim, i tungvikt över 4 ronder, som får ta sig an nya norska tungviktshoppet, den norske amatör-mästaren Omar Mohamed Shiha – ett spännande uppdrag. I övrigt är det meningen att obesegrade Jamshid Naziri (6-0) i weltervikt skall gå en av de främsta matcherna, och att lätta tungviktarna Anders Eggan och Alexander Martinsen skall göra debut som proffs.
Svenskmatcherna:
Cruiservikt 8 ronder Simen Nysaether (10-0/3 KO) vs Samo Jangirov (7-3-1/1 KO)
Tungvikt 4 ronder Omar Shiha (debut) vs Awadh Tamim (14-5/9 KO)

Redan veckan därefter kommer vi att ha Marianne Ahlborg i elden, i Frankrike om EM-titeln i super welter/lätt mellanvikt mot Priscilla Peterle, men det får vi god anledning återvända till inom kort.