ELFSTEDT-GOGI DRAW TOPP PÅ MALTA-SHOW..

mar 31, 2022
boXning

”Gladiators Fight Night nr 26” avverkades på onsdagsnatten i Hilton Hotel i St Julian på Malta och blev till en diger och omväxlande show över femton matcher i K1, kickboxning, muay thai, någon amatörfight och fyra proffsmatcher i boxning – samtliga de senare i regi Fight Life, Örebro. Det hela gick att följa på en knagglig överföring, med emellanåt en del övrigt att önska. Svenskarna spreds ut i programmet, som tog mer än fem timmar att fullborda.


Först ut av svenskgänget var Paolo Magui (2-0) som mot sig fick en äldre (45 år) kort, kompakt men mycket stridsvillig herre från Georgien vid namn Malkhaz Tatrishvili (9-19/1 KO), som faktiskt emellanåt fick upp Paolo mot repen och lite under press, men på det hela taget dominerade Jönköpingsgrabben från distans och prickade då hyggligt starkt in tillräckligt med goda träffar för att bärga en klar poängseger över 4 ronder. Mot slutet hade han flera bra sekvenser, och även om det helt uppenbart finns en del att lära var detta en nyttig match på vägen.


Marios Kollias (8-2-1/6 KO) kom in mot Marcus Alberts baneman i Jönköping, senast, Geriso Aduashvili (7-9/5 KO), som nu vägde nästan 9 kg mer än då (de flesta av dessa kilon få ”fel” ställe) och som förvisso gjorde några allvarliga försök att swinga högern även mot Marios men fort märkte att detta var en ”division” upp i klass, och efter en halvträff tände Örebro-greken till och gick till full attack, träffade med en tre-slags-kombination och Aduashvili gick i backen .. och ville eller kunde inte resa sig i tid.
Ringdomaren räknade till ”nio” och viftade sedan ”ut”, och vad de än sedan kallade det hela – det redovisades inte – så var allt över på två och en halv minut. KO 1.


Ytterligare en bra stund senare i programmet kom Niclas ”Viking” Elfstedt (11-1-1/6 KO) in för sin planerade 8-rondare mot Georgien-teamets vassaste man Badri Gogichasvili (9-16-5/3 KO), en 22-åring som tar tuffa matcher runt om i världen, har förlorat en del och även stoppats emellanåt, men helt uppenbart är en äkta krigare .. och här kom de två att bjuda på en verklig kamp. Niclas började all right, fick dock ett ’cut’ över vänster ögonbryn, som Kamran fick hygglig kontroll över, men hamnade allteftersom i närkampsdueller som han ofta inte vann, och det hela kom strax att utvecklas till en verklig fight – en riktigt bra och spännande match – man förstår varför Elfstedt är populär på Malta .. han bjuder på ”show”! Ur min synvinkel – framför en bildskärm – så tycktes Niclas stå för det kvalitativt bättre jobbet över sikt och vann ”i min bok” det större antalet ronder. Det var inte överlägset, det var emellanåt ett ’onödigt’ krigande, men det var roligt och det var fight, och lite svårt att se hur han inte vann.

Nu redovisades aldrig några poängsiffror, bara ett oavgjort resultat, vilket nog mannen från Georgien skall vara glad över. Men han var en kämpe, och han slet och jobbade ”in i kaklet”, vann sista ronden .. och fick alltså med sig en ”draw”. Det torde vara en kalasmatch att göra i retur på hemmaplan, vid senare tillfälle.


Efter ännu en bra stunds kickboxande så gick suset när 240 kg tungviktare äntrade ringen, dels i form av en i midjemått väl tilltagen georgier på över 120 pannor, Tamaz Zadisahvili (7-22-1/3 KO), som såg ut som han helst inte skulle vilja vara där och en ’rekordtung’ Pezhman Seifkhani (14-0/10 KO) på 117 kg. Matchen är inte mycket att orda om, Pezhman jagade efter Tamaz tills han fick upp honom i repen och drämde in en massiv höger i kroppen .. georgiern stöp och försökte inte ens komma upp.

Det hela tog 70 sekunder, fast speakern hävdade att det gick ändå fortare. De kanske har snabba klockor på Malta. Det spelar ingen roll. Tyvärr är såna här jobb förbi Pezhman, numera. Det här var ’klart’ redan innan det startade.
Kvällens stora behållning var en härlig fight mellan Niclas Elfstedt och ”Gogi”. Synd bara vikingen inte fick med sig segern. Nu får han fixa det i nästa rond.
Jison