INVÄGT OCH KLART FÖR KAMP I OSLO .. & BARCELONA

mar 31, 2022
boXning


Det är nu klart för fight – invägt och läkarkontrollerat – inför ’stevnet’ i Jordal Idrettspark i Oslo i morgon kväll. Det vägdes in på torsdagskvällen i Oslo, mycket städat och snyggt, och båda huvudkämparna – som nu kommer att mötas om Baltiska bältet – Samo Jangirov och Simen Nysaether klarade att komma in under cruiserviktsgränsen på 90,7 kg – Samo vägde in på 90,1 kg och Simen på 89,3 kg ..

och kunde sedan ”skaka tass” och önska varann god kamp, så som synes av bilderna.

Den andra NOR-SWE-kampen fick under gårdagen hastigt och lite underligt ’göras om’ till en exhibition – en uppvisningskamp (där båda kommer att känna på varann inför ett kommande riktigt möte) mellan norske amatörmästaren i tungvikt Omar Shiha och Stockholms Awadh Tamim; detta på grund av att Shiha nu togs ut av Norska amatörförbundet att representera Norge vid kommande EM, och de godkänner inte en fullbordad proffsövergång .. så själva proffsdebuten för Shiha får skjutas upp till ett senare datum. Nu möts de två utan domslut över fyra ronder. Och får eventuellt göra om allt, senare, ”på riktigt”.

Hela svenskgänget på plats i Oslo är avbildade på denna tredje bild, fr v sekonden Judi Othman, Samo Jangirov, sekonderna Erik Skoglund och Krister Segerberg, Awadh Tamim och sekond Harry Jansson.

OCH i Barcelona, Spanien är det också invägt och klart för morgondagens kamp om WBA/International-titeln i super light/lätt weltervikt mellan Sandor Martin och Jose Felix, den största kampen i Europa under fredagskvällen – den går i Palau Olimpic Vall d´Hebron utanför Barcelona och sänds över DAZN. Martin vägde in på 63,2 kg och Felix på exakt samma vikt. Bild här, via Matchroom/Robinson.