SAVANNAH MARSHALL SLOG UT HERMANS!

apr 03, 2022
boXning


Savannah ”The Silent Assassin” Marshall (12-0/10 KO) gjorde ett s k ’statement’ inatt i Newcastle Arena i England då hon på det mest övertygande vis slog KO på EM-drottningen och här utmanare om WBO-VM-titeln i mellanvikt Femke Hermans (12-4/5 KO). Det var ett prestigemöte som iakttogs med spänning från ringside av dagens största kvinnliga boxningsprofil och blivande Marshall-motståndare Claressa Shields. Det var dock inte mycket snack om saken i Newcastle-ringen. Marshall hade god kontroll över skeendet i de inledande ronderna, utnyttjade längd och räckvidd effektivt, och Hermans tycktes inte ha någon verklig plan på hur lösa problemen. I tredje rondens avslut drev Marshall upp Hermans mot ena ringhöran och manövrerade i position för att leverera en perfekt utförd vänsterkrok, som tog klockrent och golvade belgiskan för ”ten and out”!

Frågan är om inte Marshall är hela kvinnliga boxningsvärldens främsta puncher idag – hon är ruskigt effektiv och när hon träffar rent är det ”godnatt” – vilket är mycket ovanligt på den kvinnliga sidan.
NU är sista hindret undanröjt för en massiv titelfight (WBO + WBC/WBA/IBF) mot Claressa Shields – där segraren blir en verklig/riktig världsmästare – och efter kampen i Newcastle kom Shields upp i ringen för en omgång ”tjafs” de två emellan.

”Det är din tur nästa gång”, sa Marshall aningens spydigt, syftandes på den knockade Hermans, varvid Shields tände till igen (det har hänt förr) och deklarerade: ”Jag förutspådde hon skulle slå ut Femke Hermans, men jag är inte Femke Hermans, och jag är inte Hannah Rankin, jag är inte jämförbar men nån tjej hon mött. Och är det det hon tror, blir det synd om henne, då blir det utskåpning .. jag är tio gånger snabbare än Femke!”
”Jag vet att Clarissa inte klarar min slagkraft, och jag är övertygad om att jag slår henne. Nu kommer det att hända, och det blir till sommaren nån gång. Det kommer att ske här hemma!”

I främsta support i Newcastle inatt vann fortsatt obesegrade Florian Marku (11-0-1/7 KO) över Chris Jenkins på TKO 4 – domaren bröt på 1:41 av ronden – i weltervikt. Och i super mellan slog Zak Chelli (11-1-1/6 KO) ut Jack Kilgannon (11-1/3 KO), KO 6. Och i mellanvikt besegrade Brad Rea (13-0/5 KO) Lukasz Ndafoluma (20-5/10 KO) på poäng 8.

PÅ helt andra håll i världen boxade fler kvinnor om VM-bälten denna helg. I Gimnasio Miguel Hidalgo i Puebla, Mexico försvarade Yuliahn Luna Avila (23-3-1/4 KO) sin WBC-VM-titel i bantamvikt med att poängbesegra Mayeli Flores (8-1-1/3 KO) på poäng 10 på lördagen. Det var en bra kamp, som Luna till slut tog hem hyggligt klart (95-92, 95-91, 99-89). Samma dag i Gimnasio RM Quevado i Chihuahua, Mexico slog WBC-VM-drottningen i super bantam/lätt fjädervikt Yamileth Mercado (19-3/5 KO) sena ersättaren Isis Vargas (9-4/3 KO) klart på poäng (99-91 x 3). Egentligen skulle här Zulina Munoz boxat, men hon skadade sig.
OCH på den manliga sidan hade vi ett par EU (EBU) titelmatcher; dels i Palasport i Lazio i Italien på fredagskvällen, där Emiliano Marsili (41-0-1/15 KO) försvarade sitt EU-bälte i lättvikt, med nöd och näppe, på ett ’split decision’, poäng 12, över spanjoren Frank Urquiaga (16-3-1/1 KO). Marsili var nedslagen i tredje ronden. Och dels på lördagen i Hotel InterContinental i Wien, Österrike, där Marcos Nader (23-2-1/5 KO) försökte försvara sin EU-titel i mellanvikt mot Marten Arsumanjan (12-1-2/6 KO), men det gick inte alls, trots en bra start, då han sedan gick på en tung slagserie i 5:e ronden och knockades. EU-titeln, liksom den samtidigt på spel satta IBF/Int-titeln, gick till den i Tyskland bosatte Arsumanjan.