FRIDA WALLBERG I MÄSTARNAS MÄSTARE; KLITSCHKO I RADIOSPORTEN

apr 04, 2022
boXningVår
största boxardrottning genom tiderna är med i årets upplaga av Mästarnas Mästare i SVT, där grupp 2 inledde tävlandet igår, på söndagen. Grupp 1 omfattande Antonio Lindbäck (speedway), Emma Green (friidrott), Magnus Norman (tennis), Ola Lindgren (handboll) och Sofia Loft (styrkelyft) är nu för tillfället färdigtävlade, i väntan på grupp 2 i dess grundomgång – och där tävlar Frida Wallberg (boxning), Carin Hjalmarsson (golf), Henrik och Joanna Stillman (dans) och Patrik Järbyn (alpint), och de ska nu mötas de närmaste tre veckorna fram tills de främsta i grupperna slås ihop till sluttävling, där alltsammans utmynnar i en final den 15/5. Programledare är som vanligt Micke Leijnegard, och det hela utkämpas nere i Andalusien i södra Spanien.

Frida har ju haft en mycket tuff tid att helt återställa sig – hon blir inte helt hundra och lider alltjämt av huvudvärker och trötthetsperioder – efter den svåra skadan hon fick vid KO-nederlaget mot Diana Prazak i Stockholm 2013, men hon har kämpat oerhört hårt för att ta sig tillbaka, och hon håller en stark fysisk form. Som den fantastiska fighter hon är. Hon är numera dessutom mor till tre härliga ungar.

 

Vi påpekar att samtidigt i TV 4 pågår alltjämt Elitstyrkans hemligheter där förre IBF-VM-kungen Sven Fornling fortsatt hänger med, tufft, i toppen.

Sveriges Radio/Radiosporten har låtit göra en dokumentär (48 min) om förre VM-kungen i tungvikt Vitali Klitschko, numera borgmästare i Kiev, Ukraina och politiker och i dessa dagar framförallt ledare för försvaret av huvudstaden i det ruskiga krig Ryssland utsatt ukrainarna för. Han och hans lillebror Wladimir, dito före detta världsmästare i tungviktsboxning, utkämpar i detta nu sitt livs värsta och största kamp, i försvaret av landet. Radiosportens Alexander Lundholm har satt ihop en fascinerande dokumentär om främst Vitalis rådande situation. Nedan får ni en länk till programmet ifråga:  
https://sverigesradio.se/avsnitt/borgmastare-klytjko-boxaren-som-slass-for-sitt-kiev