AHLBORG FÖRLORADE PÅ POÄNG OM EM VS PETERLE

apr 09, 2022
boXning


Marianne Ahlborg kämpade på fredagsnatten en tapper och tuff fight över 10 ronder om den vakanta EM-titeln i super welter/lätt mellanvikt mot fransyskan Priscilla Peterle på den senares hemmaplan i Palais de Littoral i Grande-Synthe i nord-Frankrike men förlorade på poäng.
Coach Alex Da Silva hälsar från matcharenan att allt är ’ok’ efter kampen, att det blev en hård kamp, där Marianne dessvärre tog en tung kroppsträff tidigt, som det tog henne flera ronder att återhämta sig från, och hon blev faktiskt aldrig riktigt återställd, men hon kämpade sig tillbaka in i fighten; de bytte taktik och kom igen bra, men då var det lite för lite och för sent. Hon var mycket ledsen efter matchen men klarade sig utan bestående skador. De skickade oss en bild från matchen.

Per-Åke Persson, som kunde följa fighten live över stream lämnade inatt följande rapport:
Marianne Ahlborg (nu 5-1) kämpade väl och gjorde bra ifrån sig, men det blev ett klart nederlag på poäng mot hemmaboxaren Priscilla Peterle (5-0) ikväll i Grande-Synthe i en match som gällde den vakanta EBU titeln i super weltervikt. Peterle var snabbare, bättre skolad och hennes fina vänster vann matchen för henne. Hon slog vänsterkrokar två och tre åt gången i kroppen, grävde in uppercuts i Ahlborgs ansikte och jabbade bra. Svenskan såg trött ut i sjunde ronden och var stundtals hårt pressad men kom igen och kämpade in i det sista. Ingen av boxarna var skakad men krockade ofta med skallarna och Ahlborg fick ett cut uppe i skallen medan Peterle såg svullen ut runt bägge ögonen. Marianne Ahlborg gjorde tveklöst karriärens bästa match mot Peterle, och det lär komma fler chanser. Priscilla Peterle må ha klena meriter som proffs men visade sig vara både tuff och välskolad. Domarna hade 98-92, 98-92 och 97-93 och det får sägas motsvara vad som hände i ringen.

I övriga kamper i Grande-Synthe vann Dylan Bregeon (12-2-1/3 KO) franska cruiserviktstiteln på poäng 10 över Eddy Lacrosse (13-8-2/6 KO) i den manliga huvudkampen; Milan Prat (15-0/12 KO) vann likaså på poäng 10 över Jose Angel Flores Chan (9-6-2/2 KO) om vakanta IBF/Youth-titeln i super welter; och Mathis Vegas (9-0) vann dito på poäng 10 över Thomas Barbier (10-23-1) i super bantamvikt gällande franska titeln.