SPENCE OCH UGAS PRESSMÖTE; DITO BENN-VAN HEERDEN

apr 15, 2022
boXning

Helgens stora titelenande i weltervikt mellan WBC/IBF-VM-kungen Errol Spence och WBA-VM-kungen Yordenis Ugas i AT&T Stadium i Arlington, Texas, får alltmer spänningen att stiga och temperaturen mellan de två likaså. Igår hölls det stora pressmötet före ’avspark’ – ikväll är det invägning – och redan före det hade vardera boxaren markerat hårt mot den andre via media-kontakter, vilket sedan bara förstärktes på pressträffen.
Spence: ”Det handlar om att äta eller ätas. Det är allt som gäller lördag natt. Naturligtvis kommer jag att vinna .. men jag går också för knockout. Det är inte mycket mer att utveckla om det, jag tänker slå ut honom. Så lyckas jag med det, så är det så. Om inte, så gick det inte. Jag vet ändå med hundra procent att jag kommer att vinna, men jag går definitivt på knockout!

Jag tror inte detta blir några tolv ronder!”

Ugas: Spence kan säga vad han vill. Jag kommer att boxas som jag alltid gör, byta slag och gå framåt. Jag är en tävlingsmänniska, jag är en krigare och jag kommer för tolv hårda ronder. Det är det mest betydelsefulla. Och bara det borde göra Spence nervös. Jag vet att jag är ’underdog’, men jag kommer för att vinna. Jag boxar varsomhelst, närsomhelst, på allas bakgård. Spence kan lova knockout. Jag lovar bara en sak, seger.”

OCH i Manchester, England skedde igår samma sak, inför toppmötet i samma viktklass – om än ’bara’ gällande WBA:s kontinentala titel – mellan Conor Benn och Chris Van Heerden, dito på lördag natt, i Manchester Arena (DAZN).
Benn: ”Jag slog ut Algieri, som ingen annan gjort. Jag kommer att slå ut Van Heerden. Som ingen annan gjort .. det är inte översnack, det är passion. Jag har jobbat oerhört hårt och tänker inte låta det här gå miste..!”
Van Heerden: ”Jag tror jag är en bättre boxare än Conor, över lag skickligare. Han är en arg, aggressiv fighter. Han är en fighter – jag är en boxare. Och min skicklighet kommer ge utdelning!”

GLAD PÅSK!