FURY SISTA TRÄNING; HOTAR SLUTA BOXAS! WHYTE KOM TILL PRESSMÖTET; OTTO WALLIN I LONDON

apr 20, 2022
boXning

Sista offentliga träningen före VM-fighten i tungvikt mellan Tyson Fury och Dillian Whyte hölls på tisdagen i London. Det blev en ”Gypsy King” ensam-show, där han höll hov inför ett massivt media-uppbåd – och tog tid undan för att ’jabbas’ lite med Otto Wallin på plats på ringside, vilket blev ett uppskattat inslag! Fury var ensam huvudperson, därför att Dillian Whyte, precis som vid tidigare pressmöten helt enkelt inte kom.

Tyson, som genomförde hela träningspasset i south paw-ställning, av någon anledning, såväl skuggboxning som slag mot tränaren SugarHill Stewarts pads, tog sig sedan tid med pressen, och deklarerade med emfas: ”Jag har sagt att detta är min sista match och så kommer det att bli! Det är sista gången ni får se mig i en boxningsmatch!”

Träningen TV-sändes och produktionen plockade snabbt upp att Otto Wallin var där, och gjorde en intervju med den store svensken, som därvid var mycket bra i snacket. Han sa bl a:
”Jag ser verkligen fram emot att vara på ringside i Wembley på lördag, det är premiär där för min del och det ska bli spännande! Tyson är en verkligt bra man och en riktig karaktär i boxningen. Min match mot honom ändrade hela mitt liv, var ett gott moment för mig, och gjorde att folk förstod att jag var en bra boxare! Och vad Tyson gjort sedan dess stryker ju bara under min klass, att jag kunde gå jämnt med honom. Men Tyson Fury är den verklige tungviktskungen, och jag tror inte han kommer att sluta efter Whyte-fighten .. jag tror han fortsätter. Och gärna i en retur mot mig, men annars mot Usyk eller Joshua, vem som nu vinner av de två nästa gång.”
”Whyte är jag inte speciellt glad i .. för att han drog sig ur matchen mot mig, med så kort varsel, dessutom .. men han gjorde ju ganska tydligt klart att han inte ville förlora sin chans mot Fury och att det var den matchen han ville ha. Det kan jag förstå, i och för sig. Hans chans på lördag ligger i att göra en verklig fight av det, ta matchen till Tyson och skaka honom, kanske få till ett cut eller nåt men boxa honom klarar han aldrig, att göra jämna poäng med honom fixar han inte. Jag tror att Fury kommer att bygga upp en stor poängledning och kanske gå för en knockout sent i matchen!”

Till dagens avslutande presskonferens kom dock utmanaren – de ses nu inte tillsammans mer förrän de möts vid invägningen fredag kväll. Det blev en lågmäld sammankomst idag, respektfylld från båda håll, där i stort sett man bara deklarerade sig redo för lördagens möte. Ingen blir riktigt klok på Dillian Whytes mycket nedtonade profil. Tyson Fury tog idag i princip inga risker att äventyra något inför lördagens rekord-tillställning.