FURY OCH WHYTE INVÄGDA UNDER FREDLIGA FORMER ..

apr 22, 2022
boXning

Vid en pampig och mycket väl besökt ceremoni i Wembley Center, bredvid arenan, vägde nu på fredagskvällen morgondagens tungviktsbestar in till den WBC-VM & Lineal Title fight det då ska handla om inför över 94.000 människor på Wembley Stadium.
Efter att förmatchboxarna klarats av äntrade de två bjässarna scenen och Dillian ”The Body Snatcher” Whyte klev på vågen och vägde in på 114,9 kg – en vikt något över de senaste Povetkin-kamperna, men ingalunda det tyngsta han varit .. och han såg massiv men vältränad ut – varpå en lätt spexande, mycket avslappnad Tyson ”The Gypsy King” Fury drog av sig kläderna ner till kalsonger och klev på vågen .. 120,1 kg ..! Alltså drygt fem kilo mer än utmanaren, men samtidigt de facto flera kg lättare än han varit på de rekordtunga vikter han hade mot Deontay Wilder. Han är trimmad, men som alltid på senare år, lite rund och bullig runt höfterna.

Vid ”staredown” gjorde han sig själv ännu längre än han är för att understryka längdskillnaden (Fury 206 cm mot Whyte 193 cm), varpå Dillian tog det med ett garv .. och gjorde sig kortare! ”Du rör inte mitt bälte”, sa Tyson, när Whyte gjorde en ansats att vilja ta tag i det gröna WBC-bältet .. men sedan skrattade de bort det, och höll faktiskt en ganska så gemytlig ton mot varann. Efter ceremonin klappade de till och med om varann lite grand. Tyson Fury poserade sedan med WBC- och The RING:s bälte (rättmätig/linjär VM-kung) medan arrangörerna i bakgrunden höll upp det specialgjorda vita WBC-bälte, som skapats enkom för denna historiska fight.
I morgon natt smäller det – det hela går att följa via PPV, här i Sverige hos Viaplay.