TYSON FURY SLOG UT DILLIAN WHYTE INFÖR 94.000 FANS!

apr 24, 2022
boXning

Inför en jublande brittisk rekordpublik på mer än 94.000 åskådare kunde WBC & Linjära VM-kungen Tyson ”The Gypsy King” Fury (32-0-1/23 KO) efter en intensiv men gruffig kamp till sist spektakulärt slå KO på sin utmanare Dillian ”The Body Snatcher” Whyte (28-3/19 KO) i sjätte ronden i Wembley Stadium i London på lördagsnatten.

Det hade då varit en tämligen märklig batalj fram till den dramatiska upplösningen. Fury kom ut boxande ortodoxt – möjligen lite förvånande eftersom han i den publika delen av träningen uppträtt som south paw – medan Whyte, som är en ren ortodox boxare, kom ut i rond 1 som south paw! I nästa rond bytte båda gard ..! Så långt var det merendels en ”jabbing-match”, där båda prövade nya ingångar. Fury tog ytterst knappt första ronden, medan en mer offensiv Whyte något klarade tog andra ronden. Jabbningsmötet fortsatte i tredje – nu med båda ”rättvända”, med ännu en knapp Fury-ledning, men i fjärde öppnade matchen upp på ett blixtrande vis, där båda satsade på tunga träffar och framförallt Whyte slog några dråpslags-missar! De skallade ihop och ilsknade till på varann så ringdomare Mark Lyson fick hålla skarpt förmaningstal till dem – och nu hade kampen en ruggig ’nerv’.

Det fortsatte i femte med att Tyson satte ett par fina kroppsträffar, som klart tog, och i detta läge ledde han matchen men tvangs också låsa – och gjorde det smart – i de farliga lägen Dillian skapade emellanåt, inte minst genom att boxa ruffigt och småfult.

Sjätte ronden tycktes mynna ut i samma stil, men tämligen oväntat, som en blixt från klar himmel, iskallt manövrerad i läge, drog Tyson Fury in en enda ruskig höger uppercut – och golvade Whyte rak lång på rygg..! Han slet för att ta sig upp, stod på benen på ”7, 8” .. men när ringdomaren kommenderade honom att gå mot sig föll han i dennes armar – och matchen blåstes av på tiden 2.59 av ronden!

Det var ett briljant avslut – och i intervjun efteråt höll Fury fast vid att han skulle stå vid sitt löfte till frun, Paris, att detta nog var hans sista match. Kanske. Han uttryckte också sin uppskattning av tränaren SugarHill Steward, som han sa ”har gjort mig till en av de hårdaste punchers som finns!” Han påpekade också att han är ”en av de största tungviktarna nånsin i historien”..

Till sist ombads han säga nåt till den jättepublik som lyssnade. ”Jag kan göra bättre än så”, hojtade han och grep mikrofonen och bröt ut i sång, sjungandes ”American Pie” och fick alla 94.000 att stämma in i refrängen! Fullständigt oslagbart!

Främsta förmatch var Ekow Essuman (17-0/7 KO) mot Darren Tetley (21-3/9 KO) om Brittiska, Samväldes & IBF/Europatitlarna i weltervikt, som den förre vann hyggligt klart på poäng (117-111, 116-112 x 2), men absolut bästa förmatch var lille fjäderviktaren Nick Balls (15-0/8 KO) lysande seger på TKO 4 över mer rutinerade Isaac Lowe (21-2-3/6 KO) om WBC/Silver-titeln.