FIGHT WEEK: TAYLOR-SERRANO & CREWZ-CEDERROOS I MSG; VALDEZ-STEVENSON; MORRISON-RAHMAN, SHADY G I VEGAS..

apr 26, 2022
boXning


Vi har påbörjat en riktigt häftig Fight Week som kommer att toppas på lördagsnatten – det hinner bli söndag morgon svensk före det är klart – med den ypperliga Matchroom-show, levererad ut över världen av DAZN, som har två titel-enanden för damer som höjdpunkt, dels den maffiga kampen om verkliga lättvikts-VM mellan Irlands suveräna boxardrottning (WBC/WBA/IBF/WBO/RING) Katie Taylor (20-0/6 KO) och hennes superba utmanare, den tuffaste kvinnliga punchern i världen och VM-drottning i vikten under Amanda Serrano (42-1-1/30 KO – enda förlusten är alltjämt den till Frida Wallberg i Linköping 2012!) – det torde bli ’fyrverkeri’ i den kampen, och nota bene att amerikanska oddsmakers nu har gjort Serrano till knapp favorit! – och dels det hart när lika häftiga mästarmötet i supermellanvikt mellan USA:s Franchon Crewz-Dezurn (7-1-0-1ND/2 KO), mästarinna i WBC & WBO, och vår egen Elin Cederroos från Västerås (8-0/4 KO), mästarinna i WBA & IBF .. alla fyra bälten på spel, och en av de två kommer att lämna ringen med samtliga bälten och den ”riktiga”, odisputabla VM-titeln..! Det kan inte bli mycket häftigare!
Naturligtvis behövs en manlig fight på cardet också och det är en redig batalj det med, då där USA:s tuffing Jessie Vargas (29-3-2/11 KO) tar sig an förre WBO-VM-kungen, Englands Liam Smith (30-3-1/17 KO) i en kvalificeringsmatch i super welter/lätt mellanvikt över 12 ronder. Även i övrigt är det ett utmärkt program.

Detta ovan är nu inte enda VM-showen på lördagen, för TV-bolaget ESPN måste ju svara med något riktigt häftigt för att matcha DAZN – och det ett dito titel-enande mellan två av de nya, starkt lysande stjärnor under uppmarsch, WBC:s VM-kung Oscar Valdez (30-0/23 KO) som tar sig an den man som tros bli en ’superstar’, WBO-kungen, 24-årige Shakur Stevenson (17-0/9 KO) i super feather/lätt lättvikt i MGM Grand Garden i Las Vegas. Det är en mycket spännande fight, och oviss, då det är öppet vem som borde vara verklig favorit till segern, men bookmakers har här trummat upp den snitsige OS-silvermedaljören från Rio, Stevenson, till först knapp men nu senaste dagarna klar favorit ..! Det kan nog väntas att de oddsen jämnar ut sig något till fight-time!

Redan på fredagen smyger helgens boxningar igång med en mindre men på sitt sätt mycket intressant show i Las Vegas, i Virgin Hotels, där det bjuds på en tungviktsfight med ’extra knorr’, i form av mötet mellan de obesegrade James McKenzie Morrison (19-0-2/17 KO) – son till förre WBO-kungen och fruktade dynamit-punchern Tommy Morrison – och Hasim Rahman Jr (12-0/6 KO) – son till förre VM-kungen och dynamit-punchern Hasim Rahman. De två möts om WBC/USNBC-titeln över 10 ronder. Denna match backas upp av ytterligare en 10-rondare, mellan Keith Hunter (14-1/9 KO) och Demetrius Driver (12-0/7 KO) i lättvikt; MEN här finns fler mycket intressanta startande, på denna Roy Jones Jr Boxing Promotion, som Hasims lättare bror, Sharif Rahman (5-0/3 KO), som går en 6-rondare i super weltervikt, för att inte nämna Alcibiade Duran (9-1/7 KO) – son till den odödlige legenden Roberto Duran – som går en 6-rondare i weltervikt .. eller Gerald McClellan Jr – son till VM-kungen med samma namn – som går en 6-rondare i lätt tungvikt.

Men för vår del är det än mer intressant att Växjö-grabben Shady Gamhour (12-0/9 KO) här kommer tillbaka till ringen efter två och ett halvt års uppehåll; han möter här en ännu inte namngiven motståndare i en planerad 6-rondare i mellanvikt. Shady har gjort nästan hela karriären som proffs i USA, med Las Vegas som bas, och han gör nu sin fjärde start här i Vegas.