CEDERRROOS-CREWS PRESSMÖTE I MSG; TAYLOR-SERRANO HUVUDPERSONER

apr 28, 2022
boXning

Matchroom & DAZN höll tung presskonferens i Hulu Theater i Madison Square Garden i New York nu på torsdagskvällen, där man delade upp lördagens jätteprogram i två delar. Först lät man hela det utmärkt starka förmatch-cardet äntra podiet, med Jessie Vargas och Liam Smith på vardera sidan om promotor Eddie Hearn vid bordets mitt, och sedan med Elin Cederroos och Franchon Crews-Dezurn på vardera sidan utanför dem, och därefter på samma sätt Austin Williams och Chordale Booker, Gala Yafai och Miguel Cartagena, och där fanns också australiensiska Skye Nicholson, Khalil Coe och Reshat Mati, där samtliga fick komma till tals.

Elin fick först ordet av de två kvinnliga, näst huvudkampen, viktigaste kämparna, och hon sa: ”Jag är såå redo för den här fighten; jag har väntat länge på detta möte och vill bara leverera, och jag är mycket stolt över att vara första svenska boxare i klassiska MSG. Ni kan bereda er på en riktigt stor fight, vi är båda stora starka tjejer och vi kommer att ge allt!” Hon var ganska artig i sitt snack, men det blev ’hetare’ när ordet gick till Franchon: ”Jag är mer än redo för mitt livs fight! Elin är en stor boxare, men hon är långt ifrån så hungrig som jag. Skillnaden mellan oss är att jag varit boxare sedan barnsben och levt boxning i hela min karriär, och hon är en fotbollsspelare som bytt till boxning, och det finns inte på kartan att jag skall förlora till en ’deltids-boxare’. Men det är en stor fight – Best versus Best – och det gäller ju inte minst huvudmatchen. Det är det som gör det här evenemanget ’great’!”
Crews kom i mörka glasögon och stajlade kläder. Elin såg härligt svensk blond och lugn ut. Vid ’staredown’ visade hon sedan med sina två bälten i hand att det är hon som är längst och coolast. Eddie Hearn uttryckte sin tro på att detta kommer att bli en härlig fight, och skickade iväg dem.

Scenen rensades sedan på folk och efter en kort stund äntrades den på nytt, nu av arrangörerna (Hearn med samarbetspartner Jake Paul) med representanter från MSG och DAZN samt de två huvudmatch-teamen, från Katie Taylor och Amanda Serrano, och där följde så en intensiv genomgång av vad som var att vänta, inför denna den största kvinnliga boxningsmatch som nånsin ägt rum. Man konstaterade också att hittills är drygt 19.000 biljetter sålda i MSG .. något tusental återstår, men man förväntar sig ’sold out’ ..! Båda damerna får rekordgager på över miljonen dollar vardera, både MSG:s Joel Fisher och Hearn kallade fighten ”En av de stora matcherna i vår generation, och definitivt så för kvinnlig boxning.”

Taylor: ”Jag är stolt över den här tävlingen. Det är en sån enorm skillnad jämfört med hur allt började för oss tjejer. Detta är kvinnlig boxning på toppen – Champion vs Champion!”
Serrano: ”De riktiga vinnarna på lördag natt är fansen – de kommer att få en historisk show!”

Jake Paul kunde inte låta bli att ”kuppa” mot Hearn, och tvingade in honom på ett personligt vad om segraren – han sköter Serranos business och Hearn Taylors – på en miljon dollar/man dem emellan! ”Vi får nog ta in nån som skriver ett avtal om det här”, sa Hearn efter handskakningen..!

I morgon fredag – kvällstid – sker invägningen. PÅ lördag natt smäller det!