ELIN & FRANCHON, KATIE & AMANDA INVÄGDA ALL RIGHT!

apr 29, 2022
boXning

Vid ännu en stort pådragen show i Hulu Theater i MSG i New York nu på fredagskvällen vägde huvudmatch-boxarna in – och det gick både smärtfritt och elegant. Elin Cederroos vägde in på 76,1 kg medan Franchon Crews-Dezurn kom upp ett pound lättare, invägd på 75,7 kg.

Vid ’staredown’ efteråt försökte Franchon mucka gräl en kort stund, men Elin var cool, lade händerna på ryggen och tog det hela med ett leende.

Hetare blev det när karlarna tussades ihop: Jessie Vargas, invägd på 69,4 kg, tände till på den från igår ”trash”-snackande Liam Smith, invägd på 69,9 kg, och lovade både vid ’staredown’ och i intervju efteråt att slå ut sin motståndare. ”Jag brukar inte lova nåt sånt här, men nu har jag fått nog och nu ska han slås ut!”, hävdade han ilsket.

De verkliga huvudmatch-boxarna var båda på tå och uppenbart laddade, men vägde in lugnt och städat – Katie Taylor på 61,1 kg och Amanda Serrano på 60,6 kg – och vid ceremonin efteråt höll promotorerna Eddie Hearn och Jake Paul alla Taylors bälten medan båda damerna länge och väl såg varann in i ögonen .. Serrano vek först undan med blicken, men lovade å andra sidan att i morgon natt erövra alla bältena, i intervjun efteråt. Det skulle ske genom att hon kom som ”vicious/grymma Amanda Serrano”. Taylor sa bara att hon är övertygad om att när allt är över säger speakern ”och fortsatt Världsmästare..”