KLART FÖR OTTO WALLIN 26/5 VS RYDELL BOOKER

maj 04, 2022
boXning


Så är det klart att Otto Wallin (23-1/14 KO) från Sundsvall & New York återvänder till ringen för att toppa den Detroit-show promotor Dmitri Salita arrangerar i Lincoln Ballroom vid Ford Community & Performing Arts Center i Dearborn (utanför Detroit), Michigan den 26 maj. Otto kommer där att möta Detroits egen Rydell Booker (26-5-1/13 KO) i en 10-rondare som kan bli nog så häftig och spännande!
Den 31-årige svensken, som varit och är ett tungt namn i branschen sedan han så när stoppade VM-kungen Tyson Fury på ett djupt cut (uppslaget via ett vasst svenskt slag; och därmed potentiellt avgörande) i deras dramatiska match 2019, och som sedan på ett ganska fult sätt ”fintades bort” vid ett inställt ’VM-kval’ mot Dillian Whyte förra året, behöver efter den okej men inte lysande segern senast över Kamil Sokolowski, in i ringen på nytt för ett större jobb. Det kommer här.
”Träningen har gått helt utmärkt”, sa Otto till Fightnews vid gårdagens träningspass, ”och jag har lyckats få in en hel del arbete senaste månaderna. Jag såg Bookers hårda fight med Franklin, och jag vet att han har stor rutin och är skicklig. Han är definitivt inte nån jag kan underskatta, men han är den sortens fight jag behöver. Så jag är tacksam att min promotor Salita håller mig igång. Detta blir min andra match i år och jag ser fram emot att ge alla en bra fight att minnas!”
Otto kör till vardags med sin tränare Joey Gamache i Mendez Boxing gym på Manhattan, New York.
Rydell ”Rock n´ Rye” Booker har hunnit bli 41 år, i en 21 år lång karriär, där han dock gjorde ett dussin år långt stopp (mellan 2005-17) för att sedan börja om igen. Han förlorade 2019 i en berömd ”brawl” i Atlantic City på poäng till Jermaine Franklin – en av dagens potentiella toppmän, lite i samma position som Otto, och f ö i samma ”stall”, men ännu inaktiv efter coronan – och Booker har sedan också tappat till VM-utmanarna Kubrat Pulev och Filip Hrgovic, men gick oavgjort i november förra året mot alltjämt starke Ray Austin (som en gång i tiden stoppade vår Attila Levin). Han har hemmaplan på sin sida i Detroit, men han kommer att ses som ’underdog’ till den store svensken inför fighten.
”Han är south paw och han boxar bra”, säger Booker om Wallin, ”alla tror att de vet hur man ska ta en south paw, men jag har en lite annorlunda ingång där. Jag har mött south paws i åratal .. sparrar med dem varje dag. Det skulle betyda massor att slå Wallin. Han är världsrankad och en seger för mig här skulle visa alla att Rydell Booker är alltjämt här..!”
Promotor Salita stryker under betydelsen av att Wallin-Booker kommer in som huvudkamp den 26/5, men påpekar också att det är ett i övrigt mycket vasst boxningsprogram. Den andra huvud-matchen är snabbt avancerande ’krutpaketet’ Marlon Harrington (7-0/6 KO) mot en ännu inte aviserad motståndare.