BIVOL-CANELO PRESSMÖTE VÄRDIGT; ZHANG NY MOTSTÅNDARE ..

maj 06, 2022
boXning

Torsdagens pressmöte i Las Vegas, Nevada med WBA-VM-kungen i lätt tungvikt Dmitry Bivol och hans utmanare, världens främsta boxare kilo-för-kilo idag världsmästaren i supermellanvikt Saul ’Canelo’ Alvarez blev en mycket värdig, städad och snygg tillställning med två superba mästare som gav varann respekt och beröm, men likväl lovade seger för sin egen person lördag natt.

Med på Eddie Hearns/Matchroom-DAZN stora scen var förutom promotorn och huvmatchkämparna från deras team Bivols tränare Gennadi Mashyanov (”min man är 100% redo”) och Canelos tränare Eddy Reynoso (”Canelo är här för att skriva histora”) också Bivols teamboss Vadim Kornilov (”båda kommer överglänsa allt som gjorts”), WBA-presidenten Gilberto Mendoza (”boxarna är de bästa som finns och här gör de upp – må bäste man vinna!”), DAZN:s Jospeh Maskovsky (”efter förra veckans dundersucce i MSG är det inte mycket som kan matcha det, men detta superbra möte gör det!”).
Dmitry Bivol (talande engelska): ”Jag är glad över denna match. Vi kommer att ge er en verkligt stor fight. Jag tror alltid på min egen förmåga, och är övertygad om seger på lördag. Jag måste helt enkelt göra mitt jobb!”
Canelo Alvarez (dito talande engelska!): ”Han är en stor mästare, en verkligt solid champion, men jag är redo och jag är övertygad om min seger. Jag har slagit alla på 168 pounds, så jag behöver den här utmaningen, och detta är ’min tid’ .. vi har båda stort självförtroende.. Bra! Då kommer det att bli en stor fight!”

Före huvudmatchkämparna intog scenen satte Hearn upp främsta förmatchboxarna vid bordet och presenterade hela fältet – precis som han gjorde i MSG förra veckan – och då gick man också närmare in på den stora rockad man tvingats till i främsta förmatchen, där den store kroatiske tungviktaren Filip Hrgovic tvangs dra sig ur sitt VM-kval för ett par dagar sedan på grund av sin fars plötsliga död; han packade trunken och reste hem.

Istället kom med blott således ett par dagars varsel amerikanen Scott Alexander (16-4-2/8 KO) in som motståndare till store kinesen Zhilei Zhang (23-0-1/18 KO), vilket nu blir en vanlig 10-rondare – och IBF-VM-kvalet får skjutas på framtiden – men Alexander tackade för chansen på pressmötet, som han ser som en gyllene chans att blanda sig i toppstriden, medan Zhang förklarade att detta var bara ett nytt jobb.